Hlavní obsah

Stoch utrhl slovenskou lavinu, hřmí až za mořem

Salt Lake City

Když se v zimní přípravě trefil z vlastní poloviny hřiště, jeho gól obletěl celý svět. Jako by se Miroslav Stoch výstavní trefou nejen střelecky probudil v dresu fotbalové Slavie, ale inspiroval také své krajany. V přehledu nejhezčích branek se teď objevují také Michal Ďuriš na Kypru či Erik Jendrišek v Řecku. V přiloženém videu se pak můžete podívat, že stranou rozhodně nezůstává ani Albert Rusnák v zámořské MLS.

Krásný gól Alberta Rusnáka v MLS

 
Článek

Pokud je řeč o Miroslavu Stochovi, pamatujete si gól, který dal minulý týden v poháru Mladé Boleslavi? Sýkora mu z přímého kopu míč jen přiťukl patičkou, slovenský záložník precizně obstřelil zeď a brankář Poláček byl na jeho ránu krátký.

Albert Rusnák teď o víkendu předvedl v MLS gól velmi podobný. Jeho Real Salt Lake vedl nad Colorado Rapids o dva góly a 23letý Slovák uzavřel v čase 90.+2 skóre na 3:0, když z přímého kopu rovněž parádně obstřelil zeď.

Rusnák je velký světoběžník. Narodil se v moravském Vyškově, kde jeho otec kopal za nedaleké Drnovice. Vyrůstal v mládežnické akademii Manchesteru City, ale mezi dospělými si pořádně zahrál až v nizozemské lize za Cambur a posléze Groningen. Loni odtud mladý slovenský reprezentant zamířil do elitní zámořské ligy.

Reklama

Související témata: