Hlavní obsah

France Football se omluvil Iniestovi, že nikdy nedostal Zlatý míč

Magazín France Football se omluvil španělskému záložníkovi Andrési Iniestovi za to, že mu nikdy neudělil Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu roku. Čtyřiatřicetiletý hráč má v brzké době oznámit odchod z Barcelony, s kterou během šestnácti let získal tři desítky trofejí. Podle spekulací by mohl na závěr kariéry zamířit do Číny.

Foto: Juan Medina, Reuters

Andres Iniesta přebírá z rukou španělského krále Filipa VI. pohár pro mistry La Ligy.

Článek

"Andrési, odpusť nám," nadepsal šéfredaktor Pascal Ferré svůj úvodník v aktuálním čísle časopisu. Ocenil Iniestův herní styl a vliv na spoluhráče včetně Lionela Messiho, který se od roku 2009 střídá v roli vítěze Zlatého míče s Cristianem Ronaldem.

"Ze všech absencí na seznamu vítězů Zlatého míče je ta jeho obzvláště bolestivá," napsal Ferré. "Tuto demokratickou anomálii může napravit, pokud se mu bude dařit s reprezentací na mistrovství světa v Rusku," míní.

Iniesta byl favoritem ankety v roce 2010, kdy jediným gólem rozhodl finále mistrovství světa. V hlasování však skončil druhý za Messim. O dva roky později po druhém triumfu se španělským výběrem na mistrovství Evropy obsadil v anketě třetí místo.

France Football začal vyhlašovat Zlatý míč v roce 1956 a dlouho rozhodovaly hlasy novinářů. V letech 2009 až 2015 se spojil s anketou FIFA a do hlasování se zapojili i reprezentační trenéři a kapitáni. Od roku 2016 je organizátorem ankety znovu jen francouzský časopis.

Reklama

Související témata: