Hlavní obsah

Královský plat pro slovenskou hvězdu. Kde jí nabízejí ročně přes čtvrt miliardy?

Nejlepší slovenský fotbalista posledních let Marek Hamšík by mohl odejít do Číny. Podle jeho otce Richarda o třicetiletého záložníka italské Neapole usilují hned tři kluby z čínské ligy, které mu nabízejí roční plat minimálně deset miliónů eur (257 miliónů korun). Odolá hvězda vábení miliónů?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Neapolský záložník Marek Hamšík.

Článek

Hamšík má v Neapoli smlouvu ještě na další dva roky. Podle otce už ale hvězdný záložník požádal o odchod majitele italského klubu, který v této sezóně Serie A obsadil v tabulce druhé místo za mistrovským Juventusem Turín.

"Jejich zájem je vážný, ale jednání nejsou jednoduchá. Lanaří ho už tři roky, jenže Marek nabídky odmítal a soustředil se na zisk titulu s Neapolí, což se však opět nepodařilo," citoval Hamšíkova otce slovenský server pravda.sk.

"Problém je teď hlavně v tom, že v Číně nastane hlavní přestupové období až v zimě. V Asii naplno běží sezóna a v čínských týmech mají limity na počty cizinců. Další věcí je, že Marek má v Neapoli smlouvu. Takže vše je v rukou manažerů a jeho zaměstnavatele. Momentálně to vidím na 60:40 ve prospěch jeho odchodu do Číny," dodal hráčův otec.

Reklama

Související témata: