Hlavní obsah

Balotelliho přivítal v reprezentaci rasistický transparent. Proberte se, žádá hráč

St. Gallen

Fotbalový útočník Mario Balotelli si v pondělí po téměř čtyřech letech znovu zahrál za italskou reprezentaci a dokonce skóroval, od části fanoušků se mu však dostalo negativního "přivítání". Některým příznivcům "Azzurri" se totiž nelíbilo, že sedmadvacetiletý syn ghanských imigrantů je jedním z adeptů na roli kapitána.

Foto: Gian Ehrenzeller, ČTK/AP

Mario Balotelli (uprostřed) oslavil návrat do italské reprezentace gólem.

Článek

Balotelli oblékl azurový dres poprvé od mistrovství světa v Brazílii 2014 a gólem pomohl k vítězství 2:1 nad Saúdskou Arábií, jež na rozdíl od Itálie bude hrát na šampionátu v Rusku.

Nový reprezentační trenér Roberto Mancini navíc útočníka francouzského Nice označil za jednoho ze zástupců kapitána Leonarda Bonucciho, takže není vyloučeno, že si Balotelli v některém z příštích zápasů navleče na ruku prestižní pásku.

To se však nelíbí části italských fanoušků, kteří na stadiónu ve švýcarském St. Gallenu vyvěsili plakát s jasným vzkazem: "Můj kapitán má italskou krev."

Balotelli na narážku reagoval na svém instagramu: "Jsme v roce 2018, chlapi, stačí! Proberte se! Prosím!" napsal bývalý útočník Interu i AC Milán, Manchesteru City a Liverpoolu.

Reklama