Hlavní obsah

Korejští fotbalisté na MS vezou i mladé překvapení

V konečné nominaci korejské fotbalové reprezentace na mistrovství světa je i záložník I Sung-u, přestože za národním tým poprvé nastoupil teprve tento týden. Ve výběru trenéra Šin Te-jonga nechybí ani očekávané opory Son Hung-min z Tottenhamu nebo kapitán Ki Song-jung, který po sestupu do druhé ligy opustil Swansea.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Jihokorejští fotbalisté před přípravným utkáním s Bosnou a Hercegovinou.

Článek

Dvacetiletý I Sung-u je považován za velký korejský talent a od roku 2011 působil ve slavné barcelonské akademii. Loni přestoupil do Verony a v pondělí poprvé nastoupil za reprezentační áčko a v přípravném utkání s Hondurasem hned jednou přihrávkou pomohl k výhře 2:0.

V posledním domácím přípravném duelu Korea v pátek prohrála 1:3 s Bosnou a Hercegovinou. Nyní se tým přesune do Evropy, kde ho čekají ještě duely s Bolívií a Senegalem. Na mistrovství se poté ve skupině postupně utká se Švédskem, Mexikem a obhájci titulu z Německa.

Konečná nominace Koreje na fotbalové MS 2018:
Brankáři: Kim Sung-kju (Kóbe/Jap.), Kim Čin-hjon (Cerezo Ósaka/Jap.), Čche Hjon-u (Tegu).
Obránci: Čang Hjon-su (FC Tokio/Jap.), Kim Jong-kwon (Kuang-čou/Čína), Čong Song-hjon (Tosu/Jap.), Jun Jong-sun, Kim Min-u, Hong-čchol (všichni Sangmu), O Pan-suk (Čedžu), Pak Ču-ho (Ulsan), Ko Jo-han (FC Soul), I Jong (Čonbuk).
Záložníci: Ki Song-jung (Swansea/Angl.), Čong U-jong (Kóbe/Jap.), Ču Se-čong (Asan), Ku Ča-čchol (Augsburg/Něm.), I Če-song (Čonbuk), I Sung-u (Verona/It.), Mun Son-min (Inčchon).
Útočníci: Kim Šin-uk (Čongbuk), Son Hung-min (Tottenham/Angl.), Hwang Hi-čchan (Salcburk/Rak.).

Reklama

Související témata: