Hlavní obsah

Zlatan opět nezastavitelný. Nechtějte mě rozčílit, vzkazuje obráncům

Los Angeles

Jedenáct zápasů, sedm gólů, tři asistence. Švédský fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovič potvrzuje, že angažmá v americké Major League Soccer bere se vší vážností. Naposledy se o tom mohli v sobotu přesvědčit fotbalisté Realu Salt Lake, zejména jejich defenziva. Uhlídat robustního a zároveň velmi hbitého zakončovatele byl vskutku nadlidský úkol. Ibrahimovič přispěl dvěma góly k výhře LA Galaxy 3:0.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zlatan Ibrahimovič sestřelil dvěma góly Real Salt Lake.Video: sntv

 
Článek

V patnácté minutě doslova přeletěl obránce Brookse Lennona, avšak jeho pokus ještě bránu hostů neohrozil. Ve druhé půli se dostal do dalších příležitostí ze vzduchu. Po Jamiesonově centru a následné Ibrahimovičově hlavičce propadl míč k brankové čáře, kde na poslední chvíli zachránil Real stoper Justen Glad, jenž při obranném zákroku schytal od švédského kanonýra velmi ostrý šlapák.

Fotbalisté Salt Lake se vydrželi bránit celou hodinu. Pak ovšem přišla gólová smršť. Gólman Nick Rimando dokázal po dlouhém autu vyboxovat míč jen za sebe. Za ním už číhal připravený Ibrahimovič, který hlavou obstaral první změnu skóre.

Uběhlo jen pět minut a na hlavu Ibrahimoviče mířil další centr. Vytáhlý forvard opět vyhrál souboj s obranou soupeře a zvýšil na 2:0. Konečnou podobu skóre na 3:0 dal z dalšího protiútoku norský útočník Ola Kamara.

Hráči Realu Salt Lake očividně nemohli rozdýchat Ibrahimovičovu tvrdou hru. I po závěrečném hvizdu proběhlo směrem k hvězdě Los Angeles několik připomínek. Ibrahimoviče to však nerozhodilo. „Nechtějte mě rozčílit," dodal s úsměvem.

Reklama

Související témata: