Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty hrají čtvrtfinále poháru v Příbrami

PRAHA

Obhájce vítězství v Poháru ČMFS pražská Sparta se ve čtvrtfinále tohoto ročníku představí na hřišti Příbrami. Rozhodl o tom los v sídle fotbalového svazu na pražském Strahově. Další tři dvojice tvoří Plzeň - Jablonec, Zlín - Mladá Boleslav, České Budějovice - Slovácko. Zápasy se odehrají 18. dubna příštího roku se začátkem v 17:00, termíny se ale ještě mohou změnit.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Zástupci pražské Sparty, která v minulé sezóně ve finálovém utkání porazila na penalty ostravský Baník, výsledek losu brali. I přesto, že ve čtvrtfinále by raději hráli doma. Nic to ale nemění na tom, že se i letos pokusí o obhajobu. "Pohár je pro nás opět jednou z letošních priorit. Raději bychom hráli čtvrtfinále doma, ale nakonec jedeme do Příbrami, což není špatný los," uvedl pro ČTK sekretář Sparty David Simon.

Příbram prý byla v okruhu soupeřů, na které Pražané chtěli narazit. "Neměli jsme sice vysněného soupeře, ale Příbram byla jedním z týmů, které považujeme z té nabídky za přijatelné," dodal Simon.

Sparta v Příbrami vyhrála naposledy před šesti lety

Marilu momentálně trápí starosti v ligové soutěži, kde je na předposlední pozici, a navíc skutečnost, že prezident klubu Jaroslav Starka je ve vazbě. Přesto se Středočeši na pohárový duel se Spartou těší a věří, že i v dubnu svého soka potrápí jako v minulých ligových zápasech u Litavky. Sparta v Příbrami vyhrála naposledy v březnu roku 2000, z dalších šesti zápasů skončilo hned pět remízou.

"Jsme rádi, že k nám přijede tak atraktivní soupeř, z tohoto hlediska nás nemohlo potkat nic lepšího. Pohár je něco jiného než liga, zkusíme překvapit. Navíc Spartu jsme doma v minulých zápasech pokaždé dokázali potrápit," řekl technický ředitel příbramského klubu Josef Hadraba.

Výsledek losu naopak příliš nepotěšil mladoboleslavský klub. Jeho hráče čeká cesta do Zlína. "Je dobře, že jsme dostali Zlín, ale lepší by bylo, kdybychom hráli doma. Ale pro nás se nic nemění, náš cíl je jednoznačný, chceme postoupit," prohlásil ředitel mladoboleslavského klubu Zdeněk Kudela.

Složení čtvrtfinálových dvojic:
FC Viktoria Plzeň - FK Jablonec, FC Tescoma Zlín - FK Mladá Boleslav, FK Marila Příbram - AC Sparta Praha, Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články