Hlavní obsah

Sparta zvládla penaltové drama a postupuje v poháru! Slavia doma zničila Karvinou

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta dál může snít o tom, že v této sezoně získá nějakou trofej. Mistrovský titul jí je vzdálený, ale v MOL Cupu je dál ve hře. Vítězství v Teplicích urvala až v penaltovém rozstřelu, který vyhrála 4:2 a může slavit postup do semifinále pohárové soutěže. Obhájce trofeje Slavia jde také dál, když si doma poradila s Karvinou 5:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Sparty po závěrečné Kangově penaltě slaví pohárový postup v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Na Stínadlech se hrál bojovný fotbal, šancí dlouho moc k vidění nebylo. Spartu poslal do vedení patnáct minut před koncem střídající Plavšič, když usměrnil do téměř odkryté branky nepovedené zakončení Kangy. To prošlo pokutovým územím a pro srbského štírka nebyl problém skórovat. V nastaveném čase však Teplice po sérii sparťanských zaváhání srovnaly. Hlavou se po centru Kučery prosadil Jeřábek a šlo se do prodloužení.

Tam měly pro změnu blíž k postupu Severočeši. Po centru Kučery poslal tým trenéra Hejkala do vedení Hošek. Drama však ještě neskončilo a v úplném závěru prodloužení pro změnu udeřil sparťanský talent Drchal. A šlo se do penalt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Jakub Diviš během penaltového rozstřelu v utkání čtvrtfinále Mol Cupu.

Tam nejprve selhal ve druhé sérii domácí Kučera, ale ve třetí pro změnu promarnil svou šanci sparťan Plavšič a Teplice mohly srovnat krok. Jenže zkušený Ljevakovič vsadil na razanci a trefil dělovkou břevno. Zbývající borci v rudém dresu Drchal s Kangou nezaváhali, a nervák tak měl pro Letenské šťastný a postupový konec.

Ve druhém utkání se drama nekonalo. Karviná sice měla v Edenu velkou šanci, kdy trefila tyč. Od té chvíle však diktovali dění na trávníku svěřenci Jindřicha Trpišovského. Sešívaní udeřili dvakrát už před přestávkou, prosadili se Frydrych a Baluta.

Po přestávce lídr nejvyšší soutěže koncertoval a nedal Karviné šanci ani pomyslet na zvrat. Náskok Slavie navýšil dvěma přesnými zásahy Van Buren, jeden gól přidal i Hušbauer. Hosté pod vědomím náročného boje o udržení v lize nekladli rivalovi větší odpor.

MOL Cup
Čtvrtfinále
Teplice - Sparta 2:2 po prodl., pen. 2:4
Branky: 90.+2 Jeřábek, 100. Hošek - 75. Plavšič, 120.+1 Drchal.
Slavia - Karviná 5:0
Branky: 51. a 69. Van Buren, 40. Frydrych, 44. Baluta, 59. Hušbauer

Reklama