Hlavní obsah

Snad jsme odehnali ten černý mrak nad Bohemkou, usmíval se střelec Vaníček

Praha

Víc než 500 minut nedali fotbalisté Bohemians 1905 na svém stadionu v Ďolíčku gól. Povedlo se to až Antonínu Vaníčkovi ve středečním čtvrtfinálovém duelu MOL Cupu s Olomoucí. Klokani se díky této trefě dostali do semifinále domácího poháru, povedlo se jim to po sedmadvaceti letech.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Antonín Vaníček (vpravo) z Bohemians se raduje z gólu, který vstřelil do brány Miloše Buchty (vlevo) z Olomouce v pohárovém utkání.

Článek
Fotogalerie

„Snad jsme tím zahnali černý mrak, co visel nad Bohemkou. Nedávali jsme góly, i když šancí jsme si dokázali vytvořit spoustu," oddechl si šťastný střelec vršovických Klokanů po výhře nad Hanáky. „Pro mne to byl asi nejcennější gól v kariéře, ale zásluhu na něm má celý tým. Kdybychom proměňovali v každém zápase naše šance, měli bychom víc bodů a hráli bychom někde kolem šestého, sedmého místa tabulky."

Zápas rozhodl chvíli před koncem. Skákající míč poslal elegantním lobem přes vyběhnuvšího brankáře Hanáků Miloše Buchtu. „Tím, že vyběhl, mi situaci usnadnil. Viděl jsem, že je někde u penalty, hned jsem se rozhodl pro lob," popisoval svůj vítězný zásah šťastný střelec. Velmi sebevědomě pak vyhlížel páteční los. „Je jedno, koho dostaneme, my chceme prostě pohár vyhrát," zdůraznil.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Antonín Vaníček (vpředu uprostřed) z Bohemians se raduje se spoluhráči z vítězství po skončení pohárového utkání s Olomoucí.

O pohár se pokusíme, pravil Hašek

Velmi spokojený byl s výkonem a hlavně výsledkem kouč Bohemky Martin Hašek, který v poslední době zrovna nešetřil kritikou svých svěřenců.

„Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Od první minuty jsme měli převahu, vytvořili jsme si nebezpečné situace, ale neproměnili je. Ve druhé půli hráči ještě přidali na tempu, takže vítězný gól beru jako zákonitý důsledek našeho tlaku," hodnotil utkání kouč. "Hráči také ukázali, že v klubu máme dobré vztahy, svým výkonem zareagovali správně na moji konstruktivní kritiku po utkání v Plzni," pokračoval Hašek. „Sigma od jarního vítězství u nás, kdy na tom nebyla nejlépe, udělala velkou bodovou šňůru. Proto mě těší, že jsme byli lepším týmem," dodal.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zklamaní fotbalisté Olomouce po porážce ve čtvrtfinále MOL Cupu na hřišti Bohemians.

Na páteční los se na rozdíl od svých svěřenců Hašek dívá pragmaticky. „S Baníkem i Spartou můžeme hrát rovnocenné zápasy, můžeme je vyhrát. Slavia je odskočená, ale hraje tři soutěže a v jednom konkrétním zápase se může stát cokoliv. O pohár se pokusíme, když počítám čas bez případných prodloužení, zbývá k velkému úspěchu, na který naši skvělí fanoušci čekají tak dlouho, jen 180 minut," spočítal Hašek.

Podle trenéra Bohemians není pohárový postup komplikací v boji o záchranu ligy. „Na podzim jsme měli hodně zraněných, na jaře jsme kádr rozšířili. Teď máme dvaadvacet hráčů do pole. Hráči ukázali, že jsou schopní dobrého výkonu i po tak náročném zápase, jaký odehráli v Plzni. Postup v poháru je pro nás i povzbuzením pro zbytek ligy," zdůraznil Hašek.

Reklama