Hlavní obsah

Marný protest Baníku. Baroš v Plzni nenastoupí. Zahraje si aspoň dodatečný duel?

Aktualizováno

Konec pro ostravskou legendu? Disciplinární komise uložila fotbalistovi Milanu Barošovi z Baníku za vyloučení v pohárovém finále se Slavií trest zastavení závodní činnosti na jedno soutěžní utkání. Nevyhověla tak protestu Baníku a pro Baroše nadstavba skončila, protože nesmí nastoupit v posledním ligovém kole v Plzni. Ostravští se však ještě mohou probojovat do kvalifikačního zápasu o účast v Evropské lize. Otázkou je, zda bude 37letý internacionál pokračovat v kariéře i v příští sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Baníku trestu neušel.

Článek

Vyfasoval červenou kartu kuriozně. Jako náhradník na lavičce, když emotivně reagoval na přísně nařízenou penaltu pro Slavii, z níž padl úvodní gól.

„V přerušené hře několikanásobně udeřil pěstí do krytu lavičky, čímž došlo k jejímu poškození," napsal rozhodčí Ardeleanu do zápisu, proč Milana Baroše vyloučil.

Internacionál tak měl automaticky stop na jeden zápas. Baník ovšem podal proti jeho vyloučení protest, a tak diciplinárka o trestu rozhodovala až v pátek metodou „per rollam".

Protest ostravského klubu neuznala. "Řídící orgán soutěže mu v tomto bodu na základě vyjádření komise rozhodčích nevyhověl. Vzhledem k tomu, že podle jejího stanoviska rozhodčí v případě udělení červené karty nechyboval, rozhodli jsme o udělení trestu pro Milana Baroše v podobě zastavení závodní činnosti na jedno soutěžní utkání," praví se v komuniké fotbalového tribunálu.

Cesta do Evropy ještě vede z ligy

Slavia ve finále MOL Cupu v Olomouci zvítězila 2:0 a završila tak double. Baník se cítí poškozen.

Ostravští budou v neděli v Plzni na dálku soupeřit s Libercem, který nastoupí v souběžně hraném utkání v Jablonci. Pátý tým ze skupiny o titul si zahraje o předkolo Evropské ligy buď se Zlínem, nebo s Mladou Boleslaví.

Oba uchazeči mají shodný počet bodů, což zvýhodňuje Ostravu, která byla výše postaveným týmem po základní části. Baníku tak stačí získat aspoň stejně bodů jako Slovan v Jablonci.

Reklama