Hlavní obsah

Slavia začne cestu za obhajobou triumfu v poháru proti Vyšehradu

Praha
Aktualizováno

Obhájci trofeje fotbalisté Slavie Praha vstoupí do českého poháru MOL Cupu domácím zápasem s druholigovým Vyšehradem. Ligového vicemistra Plzeň čeká ve 3. kole vítěz dohrávky 2. kola Hlučín - Vítkovice, Sparta se představí v druholigové Jihlavě. Rozhodl o tom dnešní los na Strahově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté pražské Slavie slaví po výhře ve finále MOL Cupu s cennou trofejí.

Článek

Do 3. kola poháru už zasáhne i pět celků, které se v létě představily v kvalifikaci evropských pohárů. Vedle Slavie, Plzně a Sparty to jsou Jablonec, který přivítá druholigové Brno, a Mladá Boleslav, která bude hostit rovněž druholigovou Chrudim. Finalista minulého pohárového ročníku Ostrava si zahraje s Hradcem Králové, dalším týmem z druhé ligy.

Slavii, která vyhrála poslední dva ročníky MOL Cupu, los opět přál. Červenobílí se totiž už pojedenácté z posledních 14 zápasů poháru představí doma, venku za tu dobu hráli jen v Jihlavě a dvě finále na neutrální půdě. Druholigový nováček Vyšehrad má v kádru několik hráčů, kteří působili ve Slavii.

Červenobílí v uplynulé sezoně získali double - vedle triumfu v poháru ovládli i ligu. Aktuálnímu lídrovi nejvyšší soutěže se to povedlo poprvé v samostatné historii a po 77 letech.

Ve 3. kole se představí 15 z 16 prvoligových týmů. Jediným dosud vyřazeným celkem z nejvyšší soutěže je Příbram, která v 2. kole vypadla s třetiligovým Chlumcem nad Cidlinou. Ten nyní přivítá dalšího ligového soupeře Bohemians Praha 1905.

Devět týmů z nejvyšší soutěže se ve 3. kole představí doma - vedle Slavie, Plzeň, Ostravy, Mladé Boleslavi a Jablonce to budou Teplice, Olomouc, Karviná a Liberec, šest celků z nejvyšší soutěže bude hrát venku - vedle Sparty a Bohemians 1905 také České Budějovice, Slovácko, Zlín a Opava.

Úředním hracím termínem 3. kola je středa 25. září.

Los 3. kola českého fotbalového poháru MOL Cupu (úřední termín středa 25. září):
Slavia Praha - Vyšehrad
Plzeň - Hlučín/Vítkovice
Jihlava - Sparta Praha
Jablonec - Brno
Domažlice - Dukla Praha
Varnsdorf - Zlín
Liberec - Prostějov
Ostrava - Hradec Králové
Sokolov - Opava
Teplice - Třinec
Olomouc - Líšeň
Mladá Boleslav - Chrudim
Karviná - Žižkov
Chlumec nad Cidlinou - Bohemians Praha 1905
Benešov - Slovácko
Vltavín - České Budějovice.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články