Hlavní obsah

V poháru se zase trefil, ale v lize na šanci čeká. Jedno z nejtěžších období, přiznává reprezentační kapitán

Hynek PreislerSport.czPrávo

Kapitán reprezentace do 21 let Matěj Chaluš přestoupil v létě do Liberce ze Slavie, ale zatím dostává šanci jen v MOL Cupu. Stejně jako ve druhém kole v Mariánských Lázních nastoupil i ve středečním boji o osmifinále doma s Prostějovem v základní sestavě a opět otevřel skóre. Slovan porazil soupeře ze druhé ligy s přehledem 3:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petar Musa z Liberce se raduje z gólu.

Článek

„Byl to postupový zápas, což je nejdůležitější. Sice se nám ze začátku nedařilo vstřelit branku, ale pak se to podařilo a hru jsme už kontrolovali," liboval si 21letý Chaluš, který skóroval hlavou ve 25. minutě a nasměroval Severočechy v soutěži dál. Druhý gól přidal Alexandru Baluta a třetí Martin Koscelník. Prostějov dokázal jen snížit krásnou brankou Jana Šteigla.

„Jsem rád, že jsem pomohl Liberci k postupu," řekl Chaluš. Přestože je lídrem lvíčat a v jejich sestavě nechyběl ani v zářijovém kvalifikačním utkání o ME s Litvou, U Nisy zatím vysedává pouze na lavičce. Vyjma domácího poháru. Ve Fortuna lize zatím odehrál za modrobílé pouhou jednu minutu.

„Musím být rád za každou šanci a když ji dostanu, musím se ji pokusit chytit a přesvědčit všechny o tom, že jsem dobrý hráč," má jasno bývalý slávista, který do Edenu přestoupil před dvěma lety z Příbrami, ale šanci nedostal a hostoval v Mladé Boleslavi a Příbrami. Až letos přestoupil do Liberce, kde toužil pravidelně hrát. O místo se zatím pere.

„Není to lehké, pro nikoho. Je to pro mě jedno z nejtěžších období, ale jakmile dostanu šanci, budu dělat vše proto, abych byl připravený a abych ji chytil za pačesy," přiznává Chaluš.

Příležitost může dostat už příští pondělí, kdy Liberec hostí v dohrávce 11. kola České Budějovice. „Chaluš zahrál v obraně slušně, je dobré, když máme z čeho vybírat," poznamenal po postupu do osmifinále kouč Liberce Pavel Hoftych s tím, že sestavu proti Prostějovu poskládal i s ohledem na nadcházející ligový zápas s Jihočechy.

„Přistoupili jsme k němu jinak. Normálně bychom sestavu třeba i více protočili, ale chtěli jsme ho pojmout i tak, aby nám ukázal něco ke způsobu hry směrem k Budějovicím," prozradil Hoftych. V dalším duelu totiž bude postrádat hned tři vykartované hráče: záložníky Oscara s Radimem Breitem a právě jednoho ze stoperů Tarase Kačarabu. „Každý si o svou šanci hraje," uzavřel liberecký trenér.

Reklama