Hlavní obsah

Divizní Líšeň vyřadila z Poháru ČMFS Slavii

Senzační výsledek se zrodil v dohrávaném utkání 3. kola Poháru ČMFS na hřišti divizní Líšně. Celek z předměstí Brna ve čtvrtek přehrál favorizovanou Slavii a po výhře 4:3 se může těšit na osmifinálový duel s dalším prvoligovým celkem, žižkovskou Viktorií.

Článek

"Určitě je to ostuda nejen pro hráče, ale i pro klub a není to hodné jména Slavie," řekl po zápase novinářům asistent slávistického kouče Petr Vrabec.

Trenér Pražanů Karel Jarolím se musel obejít bez značného počtu zraněných hráčů i reprezentantů a jeho svěřenci už v 18. minutě prohrávali 0:2. Obranu Slavie zaskočil úvodní nápor domácích a hned z druhé střely na branku se prosadil Jaroš. Líšeň překvapivě vedla a hned o dvě minuty později Polák jen těsně minul Vorlovu branku.

A zanedlouho přišla druhá studená sprcha pro účastníka Ligy mistrů. Do uličky dostal míč Outrata a nadvakrát překonal slávistického brankáře. Hosté se dostali do šance v 23. minutě, po akci Šenkeříka s Volešákem ale Gaúcho sám před gólmanem přestřelil.

Slavia sice měla převahu, ale domácí dál hrozili po rychlých brejcích. Až čtyři minuty před koncem poločasu se po Ivanově centru prosadil ve vápně Šenkeřík.

Tlak přišel až v poslední třetině zápasu 

Do druhé půle nastoupila Slavia s cílem rychle vyrovnat, ale místo toho potřetí inkasovala. V 50. minutě se po rohu trefil hlavou k tyči Cupák. A slávistická obrana dál vyráběla jednu chybu za druhou. V 56. minutě zvýšil po Volešákově hrubce už na 4:1 Outrata, když zblízka nedal Vorlovi šanci.

Teprve poté přišel očekávaný tlak Slavie, ale v 61. minutě střídající Necid přestřelil branku z malého vápna. V 67. minutě Ivanovu střelu stačil Sedmidubský vyrazit k Necidovi, který ale gólmana Líšně znovu nepřekonal, o minutu později po centru Jablonského nedosáhl na míč Šenkeřík.

Až třináct minut před koncem proměnil Volešák penaltu po faulu na Šenkeříka a v 87. minutě vykřesal hostům naději snížením na 3:4 Necid. Dvě akce slávistů v prodloužení zastavil ofsajd, a tak se domácí mohli radovat ze senzačního postupu.

"Udělali jsme hrubé chyby, po nichž se domácí dostali do vedení 2:0. Po snížení jsme si o přestávce řekli, že musíme rychle vyrovnat. Místo toho ale přišly další dvě druhé chyby a potom již to bylo těžké," řekl Vrabec. "V závěru jsme snížili, měli v prodloužení i šanci vyrovnat, ale to už byla křeč," dodal.

Už ve středu se do jarního čtvrtfinále probojovaly celky Jablonce, Liberce a druholigového HFK Olomouc. Další zápas čtvrtého kola Třinec - Mladá Boleslav se hraje 16. října, duely Sparta Praha - Bohemians 1905, České Budějovice - Brno a Bohemians Praha - Plzeň jsou na programu 31. října. V tentýž den by se mělo zřejmě hrát i utkání Líšeň - Žižkov.

SK Líšeň - Slavia Praha 4:3 (2:1)
Branky: 18. a 56. Outrata, 4. Jaroš, 50. Cupák - 41. Šenkeřík, 77. Volešák z pen., 87. Necid. Rozhodčí: Kocián - Gallo, Ondo.
Sestava Slavie: Vorel - Dřížďal, Gabriel (24. Černý, 70. Kobler), Šourek, Hubáček - Jablonský, Volešák, Kopřiva (46. Necid) - Ivana, Gaúcho, Šenkeřík. Trenér: Jarolím.

Reklama