Hlavní obsah

Sparta si v poháru pořádně zastřílela. I Plzeň a Olomouc jdou lehce dál. Drama vyhrál Liberec

Praha
Aktualizováno

Čtyři dnešní zápasy určily semifinalisty fotbalového MOL Cupu. Sparta po ligovém zoufalství rozstřílela 5:0 ostravský Baník. Lehce jde dál Plzeň přes Mladou Boleslav (4:2), postupuje i Olomouc, která vyhrála nad Jabloncem 3:1. Liberec ve čtvrtfinálové bitvě bojoval se Slováckem na jeho hřišti bez gólů i v prodloužení, v rozstřelu byli úspěšnější Severočeši.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty oslavuje gól na 1:0 během utkání s Baníkem.

Článek
Fotogalerie

Sparta podruhé za sebou postoupila do semifinále. Za Pražany se postupně trefili Dávid Hancko, Benjamin Tetteh, David Moberg Karlsson z penalty, Martin Frýdek a Adam Hložek. Baník hrál od 61. minuty bez vyloučeného Ondřeje Šašinky.

Sparta ve třetím zápase pod trenérem Václavem Kotalem poprvé zvítězila a připsala si nejvyšší soutěžní výhru od května 2016.

Plzeň neztratila ve třech jarních utkáních v lize ani bod a září i v poháru, který touží po deseti letech získat. Středočeši naopak ani napočtvrté v jarní části sezony nevyhráli. Plzeň je v semifinále po čtyřech letech.

Už v prvním poločase skórovali domácí Jan Kopic, Jean-David Beauguel a Joel Kayamba, krátce po změně stran zvýšil Radim Řezník na 4:0. Porážku hostů v závěru zmírnil dvěma góly Lukáš Budínský.

Olomouc postoupila do semifinále poháru poprvé od pohárového vítězství v roce 2012. Hanáky poslal do vedení ve 24. minutě Martin Hála a po poločase se trefili Mojmír Chytil s Lukášem Julišem. Za hosty v závěru snížil střídající Dominik Pleštil.

Sigmu čeká s Jabloncem dvojzápas, po poháru se spolu týmy utkají i v sobotu v lize.

Liberec zvítězil až na pokutové kopy 4:2. Dvě penalty chytil hostující gólman Filip Nguyen, který nastoupil do utkání minutu před koncem prodloužení.

Liberec navázal na osmifinálové vítězství nad Slováckem z minulého ročníku MOL Cupu a v poháru postoupil do semifinále po pěti letech od celkového prvenství v sezoně 2014/15.

Čtvrtfinále MOL Cupu:
Olomouc - Jablonec 3:1
Branky: 24. Hála, 50. Chytil, 69. Juliš - 88. Pleštil
Plzeň - Mladá Boleslav 4:2
Branky: 33. Kopic, 39. Beauguel, 45. Kayamba, 49. Řezník - 77. a 85. Budínský
Slovácko - Liberec 0:0, na penalty 2:4
Sparta - Ostrava 5:0
Branky: 20. Hancko, 53. Tetteh, 62. Karlsson z pen., 76. Frýdek, 81. Hložek

Reklama