Hlavní obsah

Slavia i Sparta mají před derby problém - přestaly dávat góly

PRAHA

Žádná velká kanonáda to asi nebude. Fotbalisté Slavie i Sparty remizovali před pondělním derby v zápasech Poháru ČMFS shodně 0:0. Nejde však jen o bezbrankové plichty, které potvrdily střeleckou bídu všech prvních duelů čtvrtfinále. Obě pražská S góly skrblí již pár posledních zápasů. Kdo tuto mizérii zlomí, bude v Edenu králem.

Článek

Již před reprezentační přestávkou byli červenobílí vděční za trefy mladíka Pekharta. A po ní Slavia neskórovala ani v Olomouci (0:1), ani ve Zlíně (0:0).

„Byli jsme blíže vstřelení branky, určitě jsme alespoň jednu dát měli,“ řekl po pohárovém duelu trenér Karel Jarolím. „Hraje se na dva zápasy, věřím, že v domácím prostředí zvládneme roli favorita a postoupíme. Přesto mě mrzí, že jsme se střelecky neprosadili, tolik vyložených šancí v derby mít nebudeme,“ dodal slávistický kouč.

Sparta na tom není o nic líp. Brnu sice dala čtyři góly za poločas, od té doby však remizovala 0:0 v Teplicích, 1:1 s Libercem a 0:0 s Plzní... „Dvakrát z toho jsme sice hráli doma, ale nebyli to snadní soupeři. I na Slavii pojedeme s cílem vyhrát,“ ujišťuje obránce Ondřej Kušnír, který si kvůli čtyřem žlutým kartám v Edenu nezahraje.

Pohárová mizérie: Čtyři zápasy, jeden gól...

Bezgólový mor byl ostatně všeobecným pohárovým rysem. Ve čtyřech zápasech padla jediná branka. V nastaveném čase a z penalty se o ni postaralo druholigové Slovácko. A to se čtvrtfinále hraje od letoška na dva zápasy, aby se prestiž Poháru ČMFS zvedla.

„Je to spravedlivější systém. Domácí pohár by si určitě měl nějakou tradici získat. Jeho vítěz postupuje do Poháru UEFA, což je pro všechny kluby dostatečná motivace. Na Spartě to nebyl úplně špatný zápas, před deseti tisíci diváků by samozřejmě vypadal jinak,“ poukázal plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Trenéři zavedení dvoukolového systému vítají. „Jsem rozhodně pro. Hrát jen třicet ligových zápasů, to by byl příliš velký luxus. Podle mě by to chtělo vymyslet ještě nějaký další pohár. A pokud tu další soutěž nebude, hrál bych Pohár ČMFS dvoukolově již od osmifinále,“ přimlouvá se plzeňský kouč Pavel Vrba.

„S tím jen souhlasím. Přáli bychom si samozřejmě i ligové návštěvy, jenže pohár není ani mediálně tolik sledovaný,“ připomněl jeho sparťanský kolega Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata: