Hlavní obsah

Po pohárovém finále si hráči Liberce a Sparty rozdají medaile sami

Praha

Jedna dobrá zpráva pro fanoušky fotbalové Sparty – na finále MOL Cupu příští středu v Liberci se na stadion dostanou. Samozřejmě vzhledem k pokračujícím hygienickým opatřením v omezeném počtu, ale necelá tisícovka se jich pod Ještěd bude moci vydat. „Dostali jsme od ministerstva zdravotnictví výjimku, takže zápas budou moci sledovat příznivci obou týmů, tedy jak domácího Liberce, tak i Sparty,“ potvrdil první muž českého fotbalu Martin Malík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty a Liberce si po pohárovém finále rozdají medaile sami.

Článek

Kapacita stadionu u Nisy bude ale stejně jako na ligové zápasy snížena, protože dál platí nařízení o oddělených sektorech, nutnosti zachovávat na tribunách odstupy, a tudíž ponechat prázdné sedačky a podobně.

„Proto můžeme využít jen pětadvacet procent kapacity, což v reálu představuje nějakých 2300 účastníků přítomných na finále. Samozřejmě že je to málo, alespoň že utkání budou moci sledovat příznivci obou táborů," propočetl Malík, že víc lidí se do ochozů nedostane.

I předávání trofejí a medailí bude probíhat tentokrát ve specifickém módu. Vítězný tým sice převezme pohár od předsedy asociace, medaile ale budou mít hráči obou mužstev připravené na stolečku a obslouží se sami.

„Inspirovali jsme se scénářem uplatňovaným v okolních zemích," potvrdil Malík, že nebylo co vymýšlet, a jen dodal, že on, stejně jako další aktéři slavnostního ceremoniálu ještě před finále podstoupí testy na koronavirus.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články