Hlavní obsah

Pohár pro zesnulou legendu! Costa slavil v tričku se Srníčkem

Praha

Během finále se na hřiště nedostal, jednoho z největších pamětníků v týmu však nezapřel. Jakmile fotbalisté pražské Sparty začali v Liberci slavit zisk domácího poháru, obránce Costa vytáhl tričko s portrétem Pavla Srníčka, pak si ho na vítězné juchání i oblékl. Legendární český gólman a trenér brankářů Sparty zemřel koncem roku 2015, když si šel zaběhat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Costa ze Sparty Praha s portrétem Pavla Srníčka během oslav vítězství a zisku trofeje ve finále MOL Cupu v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Euforii dali zelenou, vždyť ukončili šestileté čekání na další trofej. Costa však připomněl i minulost. Když Sparta v roce 2014 získala všechny tři domácí trofeje (ligovou, pohárovou i superpohár), s mužstvem slavil i trenér brankářů Pavel Srníček. Tehdy nikoho nenapadlo, že český internacionál již před Vánoci 2015 podlehne srdeční zástavě. Letenští samozřejmě také netušili, že na další trofej budou čekat šest let.

Costa vymodlenou trofej právě Srníčkovi věnoval.

Středeční oslavy začaly hned na hřišti a pak v šatně stadionu U Nisy. Po návratu do Prahy mužstvo uvítal šéf klubu Daniel Křetínský, hráči vyšli na balkon a v kulisách světelné děkovačky se rozparádili i s fanoušky, kteří na ně čekali.

Ovací se dočkali také trenér Václav Kotal a sportovní ředitel Tomáš Rosický, který na bílou košili navlékl tričko připomínají všech 21 trofejí, jež Sparta v české éře od roku 1993 získala.

Oslavy řídil právě Costa a jeho mladší spoluhráč Ladislav Krejčí.

„Zisk poháru si oslavy zaslouží. Všichni musíme být rozumní a vědět, že nemáme 14 dní na to dávat se znovu dohromady, ale užít si triumf musíme. Už jsem klukům říkal, že ve fotbale nikdy nevíš, kdy přijde další taková šance zvednout trofej nad hlavu. Nebo jestli vůbec přijde, jací kolem tebe budou lidé," poukázal kapitán týmu Bořek Dočkal.

Reklama

Související témata: