Hlavní obsah

Slávisty bude stát vyřazení z poháru statisíce

Rázná odpověď ze strany vedení fotbalové Slavie příšla po ostudném vyřazení klubu z Poháru ČMFS na hřišti druholigové Jihlavy. Podle generálního ředitele Vladimíra Lešky si mužstvo za svůj přístup k utkání vykoledovalo pokutu 300 tisíc korun.

Foto: ČTK/AP

Takto se Slávisté radovali z postupu v Poháru UEFA, do dalších bojů v domácím Poháru už ale nezasáhnou

Článek

Vedení považuje výkon v pohárovém utkání za nehodný klubového jména. "Nosit červenobílý dres je závazek podávat v každém zápase stoprocentní výkon. To co se v Jihlavě přihodilo, proto nebude nikdo v klubu tolerovat," odůvodnil pokutu Leška.

Trojice hráčů navíc vyfasovala i individuální trest. Tomáš Hrdlička byl přeřazen do B-týmu, Martin Lukeš a Pavel Fořt si budou muset zvyknout na zvýšený objem přípravy. Volně přeloženo: vedle tréninků s prvním mužstvem navíc absolvují tréninkovou zátěž i s rezervou.

Odejde Kuka?

Vyřazení Slavie z poháru může být jedním ze signálů, potvrzujících kuloární informace, že situace v klubu není nijak růžová. Proslýchá se, že dvojice Adam Petrouš a Pavel Kuka je na odchodu; Petrouš do Ruska a Kuka do druhé německé bundesligy. "Oba mají ve Slavii smlouvu a o jejich odchodu nic nevím," okomentoval spekulace Leška.

Kuka v rozhovoru pro ČTK nic neprozradil. "Jsem profesionál a tak nemohu nic říci," zdůraznil. Není však žádným tajemstvím, že má dlouhodobé rozpory s trenérem Miroslavem Beránkem, který ho příliš nevyužívá, a navíc má velké připomínky k řízení klubu.

Petrouš by rád do Ruska

Ani úvahy o Petroušově odchodu nejsou novinkou. Na reprezentačním srazu před závěrem kvalifikace v Rakousku stoper přiznal, že už by rád vyrazil na zahraniční angažmá, a to nejpozději v zimě. "Myslím, že mám právě tak správný čas někam odejít. Doufám, že pokud přijde pro Slavii dobrá nabídka, nikdo mi bránit nebude," řekl tehdy Petrouš a prozradil, že jedna konkrétní nabídka pochází z východu.

Brzy možná dostane příležitost, aby své přání realizoval. Hráčův manažer Pavel Zíka, že má pro Petrouše tři konkrétní nabídky od špičkových ruských klubů. Jejich jména ale nekonkretizoval.

Reklama