Hlavní obsah

Naplnil se ideální scénář, liboval si jablonecký kouč Komňacký po kanonádě v Roudnici

ROUDNICE NAD LABEM

Fotbalisté Jablonce excelovali v dohrávce 2. kola Ondrášovka Cupu v Roudnici nad Labem. Domácímu nováčkovi ČFL nasázeli osm gólů, žádný neinkasovali a svou hrou pobavili 1500 diváků.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

„Hráči k zápasu přistoupili s plnou zodpovědností. Vyšel nám ideální scénář, abychom rozhodli už v prvním poločase. A tým neopustila snaha útočit ani při narůstajícím skóre. Za čisté konto vděčíme brankáři Valešovi, který skvěle zastoupil Špita,“ pochvaloval si jablonecký trenér František Komňacký.

A podotkl, jaký význam přikládá hladkému postupu do dalšího kola. „Pohárové utkání je pro prvoligové mužstvo v souboji s týmem z nižší soutěže specifické. Když vyhrajete, bere se to jako samozřejmost. A když prohrajete, je to ostuda. Nedělali jsme zásadní změny v sestavě. Přesto hráči, kteří nastoupili v poháru a nebyli minule v sestavě v ligovém zápase, dokázali, že do týmu patří. Naskočil i mladík Pavlata. Za rozhodnutého stavu jsem mu dal šanci, aby si zahrál se zkušenějšími spoluhráči. Jsem rád, že až na dva zákroky ze strany domácích byl zápas vedený ve férovém duchu,“ líčil Komňacký.

Střetnutí se hrálo ve velkém vedru. „Připomínalo mi to Albánii, kde jsme startovali počátkem července v předkole Evropské ligy. Ale věřím, že nám zápas nevzal síly před nedělním ligovým soubojem v Budějovicích. Tam pojedeme s cílem vyhrát,“ podotkl trenér Jablonce.

Jihočeši půjdou do zápasu bez bodového zisku. „To vím, ale na to, že se Budějovice potřebují chytnout, hledět nemůžeme. Půjde nám o vlastní úspěch,“ zdůraznil Komňacký.

Lafata: Splnili jsme povinnost

V Roudnici se na gólové úrodě podílel i kanonýr David Lafata. „Splnili jsme povinnost, výsledek je perfektní. Věděli jsme, že zápas bude tak těžký, jaksi ho sami uděláme. Naštěstí jsme nepřipustili komplikace. O tom, že bych v poháru odpočíval, jsem neuvažoval. Nejsem unavený, i když mám v nohou už dost zápasů,“ povídal Lafata, který byl po hodině hry po jednom z ostrých zákroků domácích vystřídán. „Není to nic vážného. Do neděle budu určitě v pořádku a na Budějovice se těším,“dodal jablonecký střelec.

Roudnici nepomohli k odvrácení pohárového debaklu ani Melunovič, Jungr a Siva, posily z Teplic. „Tipoval jsem, že prohrajeme 4:8, takže jsem zklamaný, že jsme vyšli střelecky naprázdno,“ pokrčil rameny roudnický kouč Marian Řízek. „Jablonec dal rychle tři góly a zápas ovládl. Je vidět, že má formu,“ uznal kvality soupeře.

Reklama

Související témata:
Roudnice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články