Hlavní obsah

Šlapat na plný plyn! Pohár je pro Plzeň zajímavý

Plzeň

Osmá příčka v ligové tabulce a ztráta čtyř bodů na pohárové příčky jsou po letech strávených v domácí špičce hořkým zklamáním. Fotbalisté Plzně se odvázali až ve 3. kole domácího poháru a třetiligové Přepeře doma rozdrtili 7:0. Pro Viktorii je teď MOL Cup velmi důležitý. Vítězstvím v něm si Plzeňští mohou zajistit účast v Evropské lize. „Pohár je zajímavý, je to trofej. Ale neméně zajímavé je pro nás makat za klub v lize a udělat maximum, abychom se vyšplhali na příčky, které dávají pohárovou jistotu,“ ujišťuje trenér Adrian Guľa.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují.

Článek

Když si po dvou výhrách za sebou mysleli, že teď budou už jen stoupat, srazila je nečekaná domácí porážka s Libercem.

Po pravdě jim tak přišlo vhod snadné sousto. Třetiligové Přepeře, které kvůli přerušení nižších soutěží hrály soutěžní zápas poprvé od října.

„Pro nás byla priorita jednoznačná. I přes horší počasí kluci k zápasu dobře přistoupili. S pokorou přijímáme výsledek i výkon, jdeme dál v poháru, což je podstatné. Nadále potřebujeme pracovat na našich věcech, které se nám objevují, abychom byli ještě silnější," hodnotí trenér Adrian Guľa.

Svým svěřencům dal před utkáním jasné pokyny.

Byli hladoví po gólech

„Hlavně nepodcenit soupeře a šlapat na plný plyn! Vyrotovali jsme některé pozice, protože chceme mít v herní kondici všechny hráče. I ty, kteří v prvních kolech nedostali tolik prostoru," popisuje Guľa.

Jeho hoši si proti týmu ze severu Čech zastříleli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Lukáš Matějka z Plzně a brankář Filip Truksa z Přepeří.

„Chtěli jsme být hladoví po gólech a rychle rozhodnout, mohli jsme tak prostřídat hráče. Po dlouhé době se na hřiště dostal uzdravený Matěj Hybš, příležitost dostali i další. V těchto zápasech je podstatné být nachystaný a dobře nastavený, což hráči splnili," kvituje slovenský kouč.

Podle něj je pro Viktorku podstatné vyhrát každý duel.

„Víme, jak jsme na tom v tabulce. Naší prioritou je vždy vyhrát nejbližší zápas, tak to bylo i ve středu," dodává Guľa.

Reklama