Hlavní obsah

Sešívaní narazí na Slavii! Sparta se dočká Baníku, nebo Straky

Aktualizováno

Zbývá ještě dohrát dva zápasy 3. kola, fotbalový MOL Cup již ovšem zná los osmifinále. Obhájce triumfu Sparta si v dalším pokračování domácího poháru zahraje s vítězem zápasu Baník Ostrava - Třinec. Mistrovská Slavia paradoxně narazí na jinou Slavii. Třetiligové Karlovy Vary pro ni budou doma v Edenu ideálním soupeřem. Oficiálním termínem osmifinále je středa 3. března, program však bude teprve upřesněn.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v podání fotbalistů Slavie. Los jim přihrál soupeře z třetí ligy...

Článek

Zbylí dva účastníci osmifinále vzejdou ze soubojů Baníku Ostrava s Třincem (23. února) a Jablonce s Líšní. Druhý duel zatím náhradní termín nemá.

V pondělí už nicméně proběhl los osmifinálových dvojic. Slavia vyzve karlovarskou Slavii, Sparta si na svého soupeře ještě musí počkat, Plzeň zamíří na půdu Hradce Králové.

Na Letné každopádně dojde k zajímavému duelu. Buď přijede ostravský Baník, nebo Třinec se sparťanem Františkem Strakou na lavičce.

Slavia již ve čtvrtek domácím duelem proti Leicesteru rozehraje vyřazovací část Evropské ligy. Čeká ji nabitý program, proto ji los znovu potěšil. Může zůstat doma v Edenu, navíc třetiligová jmenovkyně z Karlových Varů by měla být pohodovým soupeřem. Mistři se na svém stadionu v poháru s výjimkou vítězných finále na neutrální půdě v letech 2018 a 2019 představí poosmé z posledních 10 zápasů. Tým z ČFL minule vyřadil Opavu.

Pohár je čím dál důležitější pro Plzeň, která v lize ztrácí. Viktoria nastoupí v Hradci Králové na hřišti lídra druhé nejvyšší soutěže. Los také v případě dvojic Liberec - České Budějovice a Bohemians Praha 1905 - Olomouc narežíroval reprízu dvou ligových duelů z uplynulého víkendu.

Los osmifinále fotbalového MOL Cupu:
Vlašim - Jablonec/Líšeň
Teplice - Zbrojovka Brno
Liberec - České Budějovice
Mladá Boleslav - Slovácko
Sparta Praha - Baník Ostrava/Třinec
Bohemians Praha 1905 - Olomouc
Hradec Králové - Viktoria Plzeň
Slavia Praha - Slavia Karlovy Vary
Úřední hrací termín 3. března

Reklama

Související témata: