Hlavní obsah

Kritický Gula: Těší mě postup, to je ale tak všechno!

Praha

Fotbalisté Plzně splnili povinnost, díky výhře 3:1 a hattricku záložníka Čermáka přešli přes Hradec Králové do čtvrtfinále MOL Cupu. Jenže herně proti lídrovi druhé ligy neoslnil, od kouče Adriana Guľy to zřejmě v kabině schytají. Slovenský kouč byl po utkání pořádně namíchnutý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Adrián Guľa

Článek

„Splnili jsem cíl, tedy postup. Ale to je asi všechno, s čím jsme spokojený. Naše nároky na úroveň a způsob hry, koncentraci, jsou úplně odlišné, než co jsme proti Hradce předvedli," zlobil se Guľa na pozápasové videokonferenci.

Jeho tým si do přestávky vybudoval dvougólový náskok, který po změně stran navýšil autor hattricku Čermák. Jenže druholigový Hradec, za který snížil Dvořák, jim byl prakticky vyrovnaným soupeřem. Kdyby Votroci nezahodili několik šancí, kdo ví...

„Předpokládal jsem, že utkání zvládneme v jiné intenzitě. Plynulost hry, týmovost, rychlost, koncentrace. Když tyto parametry nedostanete do zápasu, je to hodně špatné," uvedl Guľa.

Skoro vyhlíží, že co převzal Viktorii, takhle dopálený ještě nebyl. „Naštvaný jsem byl vícekrát. Pro nás je důležité zvýšit výkonnost, což se neděje podle našeho očekávání. Měli jsme pro duel s Hradcem jisté záměry, ale většinu z nich jsme nenaplnili. Jasně, nemůžeme zase machrovat, že nás postup netěší. Tak to určitě není. Ale zase k tomu nejde přistupovat ve stylu: odehráli jsme nějaký pohár a jdeme dál," doplnil slovenský trenér.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Adrian Guľa

Oproti posledním ligovým zápasům udělal změnu mezi tyčemi, šanci dostala dřívější jednička Aleš Hruška. Jak s ním byl spokojený? „Aleš má velkou kvalitu. Je důležité, aby byl také v permanenci. Situace mezi tyčemi je nadále otevřená," podotkl Guľa s tím, že svým svěřencům nemusel zdůrazňovat, že MOL Cup je pro Viktorie vzhledem k nepříznivému postavení v lize priorita. „Kluci dobře vědí, že cesta do evropských pohárů vede před triumf v MOL Cupu," uzavřel Guľa.

Reklama