Hlavní obsah

Bitva nesmiřitelných jako retro. Před rokem Sparta smetla Baník naposledy před plnými tribunami

Praha

Všechno je jinak. Také bitva nesmiřitelných rivalů bude naléhavou připomínkou, jaký fotbal ještě nedávno býval. Sparta před rokem deklasovala Baník ve čtvrtfinále poháru 5:0 a šlo o její poslední domácí zápas před plnými tribunami. Dnes stojí proti sokovi z Ostravy v osmifinále MOL Cupu a letenské tribuny zůstanou i nadále prázdné. Zápas se hraje od 16:30, přímý přenos vysílá ČT sport. Utkání můžete sledovat v online reportáži na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Adam Hložek (vlevo) a Dávid Hancko oslavují gól proti Baníku.

Článek

Vzpomínka je stále živá. Před rokem v březnu Sparta také vyzvala v domácím poháru Baník, tehdy šlo o čtvrtfinále. Skóre otevřel Dávid Hancko a Pražané vyhráli 5:0.

„Pamatuju si velmi dobře. Po velmi důležitém utkání se pro nás sezona výsledkově přelomila. Začali jsme vyhrávat každý zápas v lize i v poháru. Rád na výhru vzpomínám hlavně kvůli divákům a že se mi podařilo vstřelit gól. Věřím, že to zopakujeme, i když bohužel diváci nebudou moci být na stadionu," líčí pro klubový web Dávid Hancko.

Tolik se toho za rok změnilo... Svět se potýká s pandemií covidu-19, fanoušci nemohou chodit na stadiony a na lavičce Sparty stojí Pavel Vrba.

„Také tým se hodně změnil. Chce víc a víc, snaží se vyhrávat zápasy v sériích, vozíme body zvenku. Celkově se mužstvo zlepšuje a máme fakt skvělou partu. Já osobně cítím, že se neustále zlepšuji a že jsem lepším hráčem, než jsem byl před rokem," kvituje obránce, který byl znovu povolán do slovenské reprezentace.

Těžké tréninky místo šlágru

Sparta měla o víkendu neplánované volno. Šlágr s Plzní kvůli karanténě Viktorie odpadl.

„Bohužel jsme se dva dny před zápasem dozvěděli, že se utkání s Plzní odkládá. To bylo trochu nepříjemné. Trenéři rychle zareagovali. Před tím jsme byli v karanténě my, takže jsme mohli dotrénovat. Měli jsme těžké tréninky, také jsme mohli doléčit lehká zranění po zápase. Věřím, že do toho zase vlétneme podobně jako proti Příbrami s plnou chutí a že zvítězíme," doufá Hancko.

Oba soupeři mají za sebou konfrontaci s Příbramí. Sparta ji porazila 4:0, Baník 5:0. Tradičně třaskavý duel je výjimečný pro kouče Pavla Vrbu. Baník je klubem jeho srdce, navíc mu Ostravští nedávno předložili nabídku k návratu jen těsně poté, co si plácl se Spartou...

Luboše Kozla pak tedy v Baníku nahradil Ondřej Smetana, který má za sebou dvě utkání.

„Vždycky je to s Baníkem vyhecované. Nepříjemný soupeř. Zápasy se Spartou vnímají jinak než s jinými týmy. Výměna trenéra jim určitě dodala nový impulz. My se musíme dívat na nás, na naši kvalitu, ochotu a bojovnost. Věřím, že na to máme a uděláme vše pro to, abychom šli v poháru dál," ujišťuje Hancko.

Reklama