Hlavní obsah

A teď na Plzeň! Vyhrávat chci se Spartou, ujišťuje Vrba fanoušky, kteří ho nechtěli

Praha

Museli do karantény, jejich forma byla otazníkem. Fotbalisté pražské Sparty se nicméně na ligovou scénu vrátili vítězně, Příbram porazili 4:0 a poslali ji na poslední příčku. Sami z druhého místa ztrácejí na vedoucí Slavii jedenáct bodů. „Po pauze a problémech, které tady byly, je výhra dobrý vstup do další části soutěže a před zápasem, který nás čeká v sobotu,“ poukazuje před šlágrem s Plzní trenér Pavel Vrba, který má na letenské lavičce bilanci čtyři zápasy, čtyři vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba už chystá tým na šlágr s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Dá se říci, že po vynucené pauze jste navázali tam, kde jste skončili ve Zlíně. Souhlasíte?

Těší mě, že jsme uhráli nulu. Bez nějaké větší šance soupeře. Hlavně v prvním poločase jsme měli spoustu situací, kdy jsme se dostávali dopředu přes křídelní prostory. Výsledek je pro nás hodně příjemný. V prvním poločase naše hra měla parametry, které by měla mít a přiblížila se tomu, jak jsme hráli ve Zlíně.

Už v sobotu přivítáte Plzeň. Výjimečný zápas pro Spartu, ale hlavně pro vás...

Bylo by skvělé potvrdit výsledky v tak těžkém zápase, který nás čeká. Ano, pro mě bude Plzeň jiný zápas. Na druhou stranu chci vyhrávat tam, kde pracuji. A pro klub, ve kterém pracuji. Dostal jsem příležitost pracovat ve Spartě a chci tady být úspěšný tak, jak jsem chtěl být úspěšný s Plzní. Snažím se, aby se mnou lidé v klubu, a hlavně fanoušci byli spokojení. Dobře vím, že pro některé fanoušky byl můj příchod trochu složitější. Doufám, že pochopí, že pro mě je důležité, abych byl s mužstvem úspěšný.

Před šlágrem můžete využít, že Viktorii dobře znáte.

Od doby, kdy jsem odešel, už tam jsou v základní sestavě někteří jiní hráči. Neřekl bych tedy, že všechny znám úplně dokonale. Je samozřejmě trochu výhoda, že většinu znám a mám dostatek informací o jejich přednostech a také slabinách. Plzeň ovšem řadím k mužstvům, která jsou obrovsky silná s obrovskou kvalitou. Nejvíc mě mrzí, že nemohou přijít fanoušci. Ve skvělé atmosféře by byl zápas určitě top.

Po dlouhém zranění se vrátil reprezentant Hložek. Kam s ním počítáte?

Adam je hráč, který může hrát na více postech. Všichni víme, že je spíš hrotový, klíčový do ofenzivy. Určitě ho budeme chtít v příštích zápasech využít mnohem víc. Myslím, že je mu celkem jedno, jestli na hrotu nebo z křídla. Všude umí svou kvalitu ukázat.

Také proti Příbrami se projevila šíře kádru. K nejlepším patřil Dočkal, místo něj pak přišel mladý Karabec, a dal gól.

Je zásluhou Sparty, že má takto kvalitní hráče, kteří nepřišli za mě, ale už tady byli. Takže pochvala pro klub, jak pracuje a dokáže si vytipovat zajímavé hráče. Kvalita týmu stoupá s kvalitou hráčů. Pro mě je pak o to jednodušší, když tady takoví jsou.

Oba ohrožení Krejčí starší a Vitík dostali čtvrtou žlutou kartu, takže proti Plzni nenastoupí. Jste na ně naštvaný?

Karty ani nechci posuzovat. Pro Láďu byla zbytečná, zavinil si ji sám. Myslím, že naopak Vitík za ni ani nemohl. Samozřejmě to tak chodí. Nechci to komentovat.

Reklama

Související témata: