Hlavní obsah

Sparta si může přát Vlašim, Slavia vyrazí ke čtvrtfinále do Olomouce

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty jako obhájci trofeje ve čtvrtfinále MOL Cupu narazí na lepšího z dvojice Vlašim - Jablonec. Slavia nastoupí v Olomouci a Plzeň bude hostit Liberec. Jako čtvrtou dvojici los ve strahovském sídle FAČR určil Teplice a vítěze duelu Mladá Boleslav - Slovácko. Úředním termínem je středa 7. dubna. Poslední dvě osmifinále jsou na programu na konci měsíce. Mladá Boleslav hostí Slovácko 26. března, druholigová Vlašim se utkání s Jabloncem o den později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují vítězný gól po proměněné penaltě během utkání osmifinále MOL Cupu s Baníkem Ostrava.

Článek

Nejtěsnější možný výsledek je díky proměněné penaltě v samém závěru středeční bitvy s Baníkem posunul do čtvrtfinále. Fotbalisté pražské Sparty teď budou po čtvrtečním losu doufat, že v cestě za obhajobou trofeje mohou příště narazit na Vlašim. Pokud tedy poslední druholigový zástupce v soutěži vyřadí v dohrávce osmifinále Jablonec.

Favoritem odloženého utkání je samozřejmě Radův tým. Pokud přes Vlašim přejde, odehraje se zajímavý duel dvakrát v rychlém sledu. Po reprezentační pauze totiž Spartu čeká ještě ligová dohrávka v Jablonci.

Mistrovská Slavia se ve čtvrtfinále domácího poháru představí v Olomouci. Na Andrově stadionu se oba soupeři střetnou začátkem května také v lize.

Sešívaní se v aktuálním ročníku MOL Cupu poprvé představí venku. V předchozích duelech v Edenu porazili druholigovou Duklu 4:1 a v osmifinále rozstříleli třetiligové Karlovy Vary 10:3.

MOL Cup je vzhledem k nejisté pozici v ligové tabulce velmi důležitý pro Plzeň. Viktorii los určil Liberec. Zajímavé je, že Slovan začátkem února ve Štruncových sadech zvítězil 2:0.

Také Teplice si ještě musejí na soupeře počkat. Na Stínadla zamíří úspěšnější z dvojice Mladá Boleslav - Slovácko.

Los čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Sparta - Vlašim/Jablonec
Olomouc - Slavia
Teplice - Mladá Boleslav/Slovácko
Plzeň - Liberec
Úřední hrací termín 7. dubna

Reklama

Související témata: