Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Slovácko 4:2 PPJarolím je ve hře o trofej, drama rozsekl až Zmrhal v prodloužení

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic se zpožděním poznali svého příštího pohárového soupeře. Ve čtvrtfinále MOL Cupu na Stínadlech přivítají Mladou Boleslav, která v odloženém utkání osmifinále zdolala Slovácko 4:2 až po prodloužení. O vítězný gól se postaral reprezentant Jaromír Zmrhal. Středočeši se v lize trápí, v poháru ovšem tým kouče Karla Jarolíma zůstává ve hře o trofej. V sobotu ještě zbývá sehrát utkání Vlašimi s Jabloncem, na jehož vítěze se těší pražská Sparta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z gólu v prodloužení, který dal Jaromír Zmrhal (druhý zprava).

Článek

Podle postavení v tabulce byli favoritem spíš hosté, kterým patří čtvrtá příčka. Naopak patnáctá Mladá Boleslav se zatím stále jen zachraňuje.

Však se také Slovácko ujalo vedení. Skóre otevřel v 34. minutě Jurečka, krátce po změně stran ovšem srovnal Ladra. V 72. minutě vrátil Slovácku vedení střídající Kalabiška, ale Preisler pět minut před koncem základní hrací doby poslal duel do prodloužení.

V něm o postupu Středočechů rozhodli Zmrhal se střídajícím Budínským.

Prodloužení si mohli ušetřit

„Postup se nerodil lehce, ale to jsme očekávali. Slovácko má silný tým, navíc jsme inkasovali jako první. Říkali jsme si, že ve druhém poločase si musíme víc dovolit, což se podařilo," hodnotí kapitán Marek Matějovský.

„Jarda Zmrhal šel v závěru sám na brankáře, mohli jsme si ušetřit prodloužení. Když ale bylo vítězné, tak ho bereme," usmívá se.

„Nechci říct, že byla o poločase bouřka, ale něco jsme si k prvnímu poločasu řekli. Obraz hry se pak přece jen změnil. V prodloužení jsme byli důraznější v koncovce. Soupeři také ubývaly síly, což byla voda na náš mlýn," kvituje trenér Karel Jarolím.

"V prodloužení jsme tahali za kratší konec. Možná jsme v jeho první části byli lepší, ale nechali si z ničeho dát gól. Když dostaneme čtyři branky, nemůžeme utkání vyhrát," kaboní se trenér čtvrtého týmu ligové tabulky Martin Svědík.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Mladá Boleslav - Slovácko 4:2 po prodloužení (2:2, 0:1)
Branky: 49. Ladra, 85. Preisler, 103. Zmrhal, 109. Budínský - 34. Jurečka, 72. Kalabiška. Rozhodčí: Matějček - Novák, Slavíček.
Mladá Boleslav: Šeda - Řezník (80. Škoda), Šimek (91. Jakub Klíma), Křapka - Skalák (67. Fulnek), Takács (44. Jirásek, 67. Budínský), Matějovský, Zmrhal, Preisler - Ladra, Jiří Klíma (106. Douděra). Trenér: Jarolím.
Slovácko: Nemrava - Reinberk (91. Kubala), Hofmann, Srubek, Divíšek (67. Kalabiška) - Havlík, Daníček - Jurečka (67. Petržela), Sadílek, Navrátil (113. Polášek) - Cicilia (67. Kliment). Trenér: Svědík.
Los čtvrtfinále MOL Cupu:
Sparta - Vlašim/Jablonec
Olomouc - Slavia
Teplice - Mladá Boleslav
Plzeň - Liberec
Úřední hrací termín 7. dubna

Reklama

Související témata: