Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 4:1Hattrick mu byl málo, Krejčí vystřílel také semifinále a jmenovec se přidal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Schranz 0 : 1
49. Krejčí 1 : 1
69. Krejčí 2 : 1
81. Krejčí 3 : 1
84. Karlsson 4 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté pražské Sparty si zahrají semifinále domácího poháru. Ve čtvrtfinále MOL Cupu sice prohrávali, nakonec však Jablonec na letenském trávníku porazili výrazně 4:1. První dva góly vítězů vstřelil Ladislav Krejčí mladší, který tak navázal na víkendový hattrick proti Teplicím. Třetí branku přidal jeho starší jmenovec a čtvrtou Karlsson. Za hosty otevřel skóre Schranz. Oba soupeři se hned za týden utkají na Střelnici znovu v ligové dohrávce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí mladší slaví gól ve čtvrtfinálové partii MOL Cupu s Jabloncem

Článek
Fotogalerie

Tři tutovky měl, třikrát bránu ani netrefil. Začátek, jaký se málokdy vidí. Letenský talent Hložek mohl hned do 6. minuty završit hattrick, jenže ani jednu ze svých šancí neproměnil.

Sparta začala aktivně, Jablonec dlouho nevěděl, jak na její nápor reagovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jablonce Vlastimil Hrubý během utkání čtvrtfinále MOL Cupu.

Trenér Vrba před nedělním derby na Slavii nesáhl k rotaci a vsadil na stabilizaci sestavy. Spolehl se na stejnou jedenáctku jako ve vítězném duelu s Teplicemi, jen brankáře Nitu nahradil Heča. Hosté se bránili, navíc brzy přišli o zraněného obránce Haitla. Defenzivu nicméně zpevnili a domácí se už do dalších šancí tak snadno nedostávali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty během utkání čtvrtfinále MOL Cupu s Jabloncem.

V poslední minutě první půle zahrozil také Jablonec, Kratochvílovu prudkou střelu Heča vyrazil. V nastavení pak ještě sparťan Krejčí mladší hlavou těsně minul branku.

Hned po přestávce se skóre změnilo. Nejprve Vitík zahrál malou domů na kopačky soupeře a Schranz jeho hrubku potrestal, takže Jablonec vedl. Pouhé dvě minuty, protože Krejčí mladší navázal na hattrick s Teplicemi a po akci Wiesnera s Dočkalem vyrovnal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Považanec (vlevo) z Jablonce a Bořek Dočkal ze Sparty v utkání čtvrtfinále MOL Cupu.

Pro Spartu bylo podstatné, že se ze šoku probrala včas. Hložkovi sice další šanci lapil Hrubý, ale po jeho efektním zákroku se skóre otočilo. Po Dočkalově centru trefil Vitík hlavou břevno a odražený míč poslal hlavou pohotově do brány znovu Krejčí mladší.

Závěr už byl jasně v režii domácích. Po Dočkalově lahůdkové pobídce se do listiny střelců zapsal také Ladislav Krejčí starší, čtvrtý gól přidal efektní technickou střelou další střídající hráč Karlsson.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Sparta Praha - Jablonec 4:1 (0:0)
Branky: 49. a 69. Ladislav Krejčí mladší, 81. Ladislav Krejčí starší, 84. Karlsson - 47. Schranz. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Pleštil, Podaný (oba Jabl.). Bez diváků.
Sparta: Heča - Sáček, Vitík, Čelůstka, Polidar - Wiesner (63. Karlsson), Pavelka, Ladislav Krejčí mladší, Dočkal (85. Souček), Plavšič (71. Ladislav Krejčí starší) - Hložek (84. Minčev). Trenér: Vrba.
Jablonec: Vl. Hrubý - Haitl (24. Podaný), Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (77: Chramosta), Považanec, Kratochvíl (77. Hübschman), Jovovič (46. Smejkal) - Doležal (66. R. Hrubý), Schranz. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: