Hlavní obsah

Z kolena mi tekla krev, ale za postup to stálo, smál se plzeňský hrdina

Praha

Obří kiks Liberce v závěru poslal fotbalovou Plzeň do semifinále MOL Cupu. Vítězství 1:0 ve včerejším čtvrtfinále zařídil Viktorii v 87. minutě střídající záložník Ondřej Mihálik, který po hrubce brankáře Nguyena rozhodl o postupu. Premiérovou trefou v sezoně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jakub Jugas z Liberce a Ondřej Mihálik z Plzně, který střílí vítěznou branku.

Článek

„Na gól jsem čekal dlouho, mám velkou radost. Je pro mě důležitý, ale mnohem víc pro tým. Chceme MOL Cup vyhrát," prohlásil Mihálik, který byl na hřišti sotva pět minut, když se nachomýtl u klíčové situace.

Plzeňský Beauguel prodloužil hlavou Hruškův výkop, brankář Nguyen vyběhl za šestnáctku, aby míč odkopl. Trefil však napadajícího Mihálika, který vzápětí vyhrál sprinterský souboj s Jugasem a ve skluzu uklidil balon do sítě. „Sice jsem si při skluzu odřel koleno, tekla mi z něj krev. Ale za postup to stálo," culil se Mihálik.

„Co mi říkal Filip Nguyen, míč mu na drnu skočil. To se stává, nic mu nevyčítám. Myslím, že jsme dobře bránili, Plzni jsme až na jednu šanci nedarovali nic. Chyběla nám ale větší kvalita dopředu, abychom využili nějaký brejk. Dopředu nám to poslední zápasy skřípe," podotkl kouč Slovanu Pavel Hoftych.

VSTUPNÉ V DOOSAN ARÉNĚ NA PŘÍŠTÍ SEZONU
1. varianta
Fanoušci využijí 90% slevu. Na permanentku budou navázány benefity, tedy celosezonní sleva 10 % v restauraci Klubovka i ve Viktoria shopu a další výhody u řady klubových partnerů.
2. varianta
Nová permanentní vstupenk se slevou 50 %. Kromě slev a benefitů jako u první varianty držitelé navíc obdrží jednorázové slevové vouchery do Klubovky i Viktoria shopu. Plus překvapení – jméno či přezdívku držitele umístí klub na viditelné místo před stadionem.
3. varianta
Lidé zakoupí permanentku za plnou cenu. K benefitům z předchozích dvou variant držitelé navíc obdrží originální dres Macron.

Jeho tým Viktorii v obou ligových duelech v tomto ročníku porazil. Do třetice se ale radovali Západočeši. „Bylo důležité, že kluci byli trpěliví, na vítězný gól si počkali. Těší nás, že jsme splnili cíl, můžeme se koncentrovat na další zápasy," pochvaloval si domácí trenér Adrian Guľa, který měl šťastnou ruku, když v závěru stáhl Limberského a poslal na trávník Mihálika. „Byl tam kontext s prodloužením, které mohlo nastat. Je cenné, že se nám podařilo uzavřít utkání dřív. Věřím, že tohle bude u nás dlouhodobější jev," podotkl Guľa.

Plzeň kvůli nucené karanténě a následné reprezentační pauze měsíc stála. Do kolotoče soutěžních zápasů se vrátila nedělním ligovým vítězstvím 2:1 nad Českými Budějovicemi, ve středu si připsala pohárový skalp Liberce. Guľa si však představoval, že tým bude nebezpečnější. „Naše hra nebyla tak rychlá, jak jsme potřebovali. Podstatné je, že tým neztratil hlavu, neklesal na duchu. Nakonec byl odměněn gólem," uzavřel Guľa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články