Hlavní obsah

Double a další totální sezona Slavie, nebo zachráněná sezona Plzně? Pohárové finále odpoví

Pohárová trofej je výzvou a obrovskou motivací pro oba týmy. Slavia může ve čtvrtečním finálovém duelu ziskem double naplnit svůj sen o další totálně sezoně, v níž bude dominovat českému fotbalu, Plzni se v domácím prostředí nabídne poslední šance, jak naopak sezonu zachránit. „Proto nepůjdeme do utkání s tím, že proti sobě máme nejlepší tuzemský tým a šance neexistuje. Spíše naopak,“ slibuje nový plzeňský trenér Michal Bílek, že napotřetí zkusí s Viktorií zabrat.

Pro Plzeň je to zápas roku. My ale chceme přivézt trofej do Edenu, má jasný cíl SlaviaVideo: SK Slavia Praha

 
Článek

„Zvlášť když konfrontace se Slavií představuje velkou výzvu pro nás pro všechny,“ přidává se k Bílkovi Milan Havel, který na rozdíl od trenéra zažil na vlastní kůži nedávný ostudný debakl v ligovém střetnutí v Edenu, kde Plzeň prohrála 1:5.

„Slavia tam prokázala svou kvalitu, ale my se poučíme i z tohoto zápasu, v němž Plzeň chtěla hrát ofenzivně,“ ujišťoval kouč Viktorie, který zatím prohrál v novém angažmá „jen“ dvakrát. V ligové dohrávce na Spartě a poté v dalším duelu nejvyšší soutěže s Pardubicemi.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek.

I tak věří, že bude lépe. Třeba už ve čtvrtek.

Trénink fotbalistů Plzně před finále MOL CupuVideo: FC Viktoria Plzeň

„Plzeň má dobré mužstvo, musíme ale hrát ještě zodpovědněji a víc se bít za lepší výsledek,“ věří Bílek, že právě ziskem poháru sezonu ještě zachrání.

„Pětigólová prohra v Edenu pro nás strašáka nepředstavuje, spíš ji bereme jako ponaučení. V našich silách určitě je, abychom finále zvládli. Zvlášť když hrajeme doma a jde jen o jeden zápas,“ připojil se k Bílkovi obránce Havel. „Sezona by se pak hodnotila úplně jinak.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Havel z Viktorie Plzeň a Matěj Hanousek ze Sparty Praha

Finále MOL Cupu mezi Viktorií Plzeň a Slavií Praha se hraje ve čtvrtek od 17 hodin v Plzni. Online reportáž můžete sledovat na www.sport.cz

„Zastavit současnou Slavii je strašně těžké, o čemž se přesvědčily lepší týmy než my v evropských soutěžích. Ale hrajeme o své živobytí,“ připomínal Bílek, který čeká, jak na tom budou kromě dlouhodobě zraněného Limberského další jeho svěřenci – Brabec, Beauguel a Kalvach.

Mistři mají motivaci

Slavia sice o své živobytí nehraje, ale double, na který by dosáhla zase po roční odmlce, ji motivuje ohromně. „Zisk poháru je naším dalším cílem v této sezoně. I díky tomu nepředstavovalo po obhajobě titulu problém udržovat v hráčském kádru potřebnou motivaci,“ netají Trpišovského asistent Jaroslav Köstl, jak moc pro Slavii double znamená.

Trénink fotbalistů Slavie před finále MOL CupuVideo: SK Slavia Praha

„Lehké to ale nebude. Maže se všechno, co bylo před tímto zápasem, ale uděláme maximum, abychom přivezli pohár do Edenu. Soupeř chce ovšem totéž,“ podotkl.

„Máme ale možnost si udělat sezonu ještě krásnější, než dosud je, a půjdeme si za tím. Ale víme, že finále bude mít specifický náboj a Plzni půjde o všechno,“ promlouval ve stejném duchu záložník Pražanů Petr Ševčík.

Reklama

Související témata: