Hlavní obsah

Jsme organizovanější, říká brankář Černý po trenérské změně ve Slavii

Varnsdorf

Ve slávistické brance se při pohárovém zápase ve Varnsdorfu znovu objevil zkušený fotbalový gólman Radek Černý. A bylo to vlastně jeho první vystoupení pod novým trenérem Miroslavem Koubkem, protože v předešlých dvou ligových duelech chytal Matej Rakovan. „Mám za to, že jsme organizovanější, než předtím,“ řekl Černý na varnsdorfském stadiónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Radek Černý.

Článek

Co se změnilo ve slávistické hře po nedávné trenérské rošádě?

I když jsem nějakou dobu nechytal, byl jsem samozřejmě na trénincích a poznal jsem, jakou děláme taktiku. Došlo ke změně v organizaci herního projevu. Někdy se to daří plnit, jindy ne. Ale snažíme se získat návyky, abychom nenechávali soupeřům prostory k ofenzivě. Individuálních chyb se asi nikdo úplně nevyvaruje. Dbáme na to, abychom je ale minimalizovali.

Jak v tomto kontextu hodnotíte bezbrankovou remízu ve Varnsdorfu?

Chtěli jsme vstřelit branku, což se nepovedlo. Nechtěli jsme inkasovat, a udrželi jsme čisté konto. Takže úkol byl splněný tak napůl. V poháru není rozhodnuto, jsme takříkajíc v poločase a věříme, že doma v Edenu v odvetě vyhrajeme. Musíme se ale zlepšit v útoku. I ve Varnsdorfu jsme hráli vepředu se Škodou a Škutkou, chyběly však finální přihrávka a přípravná fáze.

Stačil jste si všimnout i výkonu soupeře a tamního prostředí?

Jistě, ve Varnsdorfu jsem byl poprvé. A zdálo se mi, že i pro místní fanoušky mohl být zápas docela příjemným zážitkem. Domácí hráči předváděli rychlý přechod do útoku i díky dynamickým krajním záložníkům a hře po stranách.

Příště vás čeká v lize protivník z nejtěžších - Plzeň. To bude asi jiná kategorie, než pohár s druholigovým soupeřem.

Pokusíme se předvést podobný fotbal jako se Spartou. Víme, v jaké situaci v tabulce se nacházíme. Že to není nic radostného. Do každého zápasu musíme jít s tím, že do toho dáme všechno, abychom sbírali body.

Reklama

Související témata: