Hlavní obsah

Slovácko - Mladá Boleslav 0:2Boleslav porazila i v odvetě Slovácko a je ve čtvrtfinále poháru

Fotbalisté Mladé Boleslavi jako první postoupili do čtvrtfinále Poháru České Pošty. Letošní finalista vyhrál v osmifinálové odvetě na hřišti Slovácka 2:0 a navázal na vítězství 1:0 z domácího duelu. Obě branky vstřelil v druhém poločase Martin Nešpor.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z branky proti Slovácku.

Článek

Tým z Uherského Hradiště nedokázal soupeři vrátit vyřazení ze čtvrtfinále minulého ročníku a prohrál se Středočechy i šestý soutěžní zápas v letošním roce.

Slovácko mohlo už ve 12. minutě srovnat stav dvojzápasu, ale Došek trefil z malého vápna hlavou jen břevno. Po půlhodině hry pak pokus hostujícího Nešpora zlikvidoval výborným zákrokem brankář Melichárek.

Jedenáct minut po přestávce se Mladá Boleslav dostala do vedení. Štajner našel osamoceného Nešpora a ten poprvé překonal Melichárka. V 72. minutě pak útočník hostů skóroval podruhé, když dorazil střelu střídajícího Zahustela.

Odvety dalších osmifinálových zápasů jsou na programu ve středu 30. října.

Odvetný zápas osmifinále fotbalového Poháru České Pošty:
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:0)
Branky: 56. a 72. Nešpor. Rozhodčí: Zelinka. První zápas 0:1, postoupila Mladá Boleslav.
Slovácko: Melichárek - Šimko (74. Kubáň), Rada, Košút, Reinberk - Biolek, Daníček, Valenta, Petr (65. Ondřejka), Kerbr - Došek (71. Havlík). Trenér: Habanec.
M. Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Smejkal, Fabián - Jarolím (76. Štípek), Ščuk - Štohanzl, Štajner (68. Zahustel), Chramosta - Nešpor (72. Jeslínek). Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: