Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 1:3Plzeň v poháru porazila Kladno, dvakrát se trefil Pospíšil

Fotbalisté Plzně se stali posledním osmifinalistou Poháru České pošty. Úřadující ligový mistr potvrdil v dohrávce 3. kola roli favorita a zvítězil 3:1 na půdě divizního Kladna. Úvodní soutěžní branky v dresu Viktorie si připsali Martin Pospíšil a Roman Hubník, prvně jmenovaný se trefil dvakrát.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Petr Růžička z Kladna (vlevo) bojuje o míč s Janem Kovaříkem z Plzně.

Článek

Plzeň postrádala v premiérovém vystoupení v této sezóně domácího poháru šest reprezentantů, jinak ale kouč Pavel Vrba nasadil nejsilnější sestavu včetně kapitána Horvátha. Do obrany se poprvé od konce srpna vrátil uzdravený Čišovský.

Západočeši od začátku diktovali tempo a dvakrát udeřili v polovině první půle. V 18. minutě nejprve využil Pospíšil chyby domácího gólmana a o chvíli později přidal svůj druhý gól, když s přehledem zakončil povedenou individuální akci.

Plzeňští pak trefili břevno, ale Kladno závar přežilo a na konci půle zdramatizovalo vývoj. Hlavou po rohu se prosadil Suchý. Pět minut po přestávce ale definitivně rozhodl po rohu premiérovou brankou za Plzeň Hubník. Viktoria vyhrála stejným výsledkem, jímž před třemi sezónami porazila Kladno v posledním vzájemném ligovém duelu před jeho pádem z nejvyšší soutěže.

V osmifinále, které se už hraje na dva zápasy, se Viktoria utká s třetiligovými Domažlicemi. První zápas se hraje v sobotu 16. listopadu od 11 hodin v Domažlicích.

Ostatní osmifinálové souboje za sebou mají první duely, Mladá Boleslav už dokonce v pátek postoupila do čtvrtfinále.

Třetí kolo fotbalového Poháru České pošty:
SK Kladno - Viktoria Plzeň 1:3 (1:2)
Branky: 39. Suchý - 18. a 23. Pospíšil, 50. Hubník. Rozhodčí: Ochotnický. Diváci: 1350.
Sestava Plzně: Bolek - Hejda, Hubník, Čišovský - Horváth, Pospíšil - Petržela (73. Koukal), Kolář (87. Hrdlička), Kovařík - Wágner, Tecl (90. Veselinovič). Trenér: Vrba.
Program odvetných zápasů 4. kola fotbalového Poháru České pošty:
Úterý 29. října:
14:30 Ústí n. L. - Jablonec
17:00 Příbram - Dukla
Středa 30. října:
17:00 Jihlava - Olomouc
18:00 Slavia - Varnsdorf, Brno - Žižkov
Úterý 5. listopadu:
18:00 Sparta - Znojmo
Termín odvety Plzeň - Domažlice bude upřesněn později.

Reklama