Hlavní obsah

Dukla - Sparta 2:1Dukla vyzrála v Poháru České pošty na Spartu, Plzeň postoupila

Plzeň
Aktualizováno

Fotbalisté Dukly Praha zvítězili v úvodním čtvrtfinále Poháru České pošty nad Spartou 2:1 a před odvetou, která se hraje příští týden ve středu na Letné, tak mají k postupu blíž. Góly vstřelili Mareš a Pospěch, za Spartu, která prohrála teprve druhý soutěží zápas v sezóně, snižoval Krejčí. Zbrojovka Brno porazila domácí Slavii 1:0, jedinou branku vstřelil Šisler. Plzeň zvítězila nad Domažlicemi i ve druhém osmifinálovém utkání, tentokrát 4:0, a po výhře 3:0 z úvodního duelu suverénně postoupila do čtvrtfinále, ve kterém narazí na Jihlavu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha oslavují druhý gól proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Sparta oproti předchozímu ligovému utkání v Ostravě udělala v základní jedenáctce sedm změn, naopak Dukla nastoupila v silné sestavě. Sparta sice měla herně navrch, ale vedení se ujala Dukla, když v 37. minutě dostal po rohu dost času na hlavičku Mareš. V druhé půli navíc Pospěcha ve vápně fauloval Hybš a domácí útočník nařízenou penaltu ranou po zemi k tyči proměnil.

Sparta jen snížila po povedené individuální akci Krejčího. V závěrečné desetiminutovce už ale vyrovnat nedokázala a připsala si druhou prohru v dosavadních 27 soutěžních zápasech v sezoně. Naposledy Letenští padli na konci července v odvetě 2. předkola Evropské ligy na hřišti Häckenu.

"Samozřejmě víme, že skončila naše série neporazitelnosti v soutěžních zápasech. Ale mnohem víc mě mrzí, že jsme víc nediktovali tempo hry," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička. "O změnách v sestavě bych nechtěl spekulovat. Když je ale budeme hodnotit jen výsledkem, tak se nevyplatily. Ale máme tady dvacet plnohodnotných hráčů a navíc o tom, jak prohra s Duklou bude krutá, se rozhodne až v odvetě," přidal.

Brno poprvé v historii uspělo v Edenu

Fotbalisté Brna poprvé v samostatné historii dokázali zvítězit na hřišti Slavie, když jim těsnou výhru v Edenu zařídil gólem z 63. minuty Jan Šisler. Slávisté tak pod novým koučem Alexem Pastoorem prohráli tři ze čtyř soutěžních utkání.

"Byl to od nás chabý výkon. Doma můžete v poháru hrát 0:0, to pro odvetu není tak špatné. Ale my jsme nedokázali uhrát ani remízu. Jsem schopný akceptovat, že se někdy nedaří, ale nejsem schopen přijmout, že hráči nemají bojového ducha. O tom si budeme muset promluvit," řekl Pastoor.

Ďuriš vstřelil dva góly

Také trenér Plzně Dušan Uhrin mladší udělal v duelu s Domažlicemi v sestavě hodně změn a z obvyklé jedenáctky poslal od začátku na hřiště jen Hořavu. "Úplně jsme změnili sestavu. Chtěli jsme dát prostor hráčům, kteří dlouho nehráli, polovina týmu tak dnes měla volnější program. Toto utkání jsem bral jako tréninkové," řekl po zápase Uhrin.

Plzeň se prosadila až v druhé půli po příchodu střídajících Rezka a Ďuriše, který vstřelil dva góly, Rezek jeden. Prosadil se i útočník z juniorky Hrdlička. "Doufal jsem, že si zahraju alespoň pár minut, ale těsně před zápasem mi řekli, že hraju od začátku. Bylo to krásné. Snažil jsem si zápas užít. Snad se to i povedlo," řekl Hrdlička.

Fotbalový Pohár České pošty:
Čtvrtfinále, 1. zápasy:
Dukla - Sparta 2:1
Branka: 37. Mareš, 65. Pospěch z pen. - 80. Krejčí. Rozhodčí: Kocourek - Blažej, Pochylý. ŽK: Berger, Pospěch - Hybš. Diváci: 2943.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek - Kalouda, Hlinka, Marek Hanousek - Mareš (88. Engelmann), Pospěch (90.+3 Marek), Berger (79. Černý). Trenér: Kozel.
Sparta: Čech - Kadeřábek, Holek (46. Polom), Švejdík, Hybš - Vacek (70. Lafata), Hušbauer, Mareček - Dočkal (58. Krejčí), Konaté - Juliš. Trenér: Lavička.
Slavia Praha - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 63. Šisler. Rozhodčí: Příhoda - Pilný, Vaňkát. ŽK: Škoda - Skalák, Janotka. Diváci: 2542.
Slavia: Čontofalský - Dostál, Škoda, Smejkal, Ritchie - Gecov, Zmrhal (61. Lička) - Prošek (72. Juhar), Hrubý (72. Nitrianský), Vošahlík - Necid. Trenér: Pastoor.
Brno: Hladký - Buchta, Schuster, Pernica, Keresteš - Malík (60. Janotka), Hyčka (80. Kunc), Zavadil, Šisler (88. Fischer), Markovič - Skalák. Trenér: Kotal.
Osmifinále, odveta:
Viktoria Plzeň - Domažlice 4:0 (0:0)
Branky: 69. a 72. Ďuriš, 50. Rezek, 57. Hrdlička. Rozhodčí: Berka - Kubr, Fišer. ŽK: Lukeš, Veselinovič (oba Plzeň). Diváci: 2038. První zápas 3:0, postoupila Plzeň.
Sestava Plzně: Bolek - Lukeš, Hubník, Chocholoušek, Kovařík (46. Ďuriš) - Štípek, Veselinovič, Hořava (46. Rezek), Končal - Wágner (58. Bakoš), Hrdlička. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články