Hlavní obsah

Jihlava - Plzeň 3:2To byla dřina! Plzeň prohrála pohárovou odvetu v Jihlavě, ale postoupila do semifinále

Aktualizováno

Velké starosti s postupem v Poháru České pošty měli fotbalisté Viktorie Plzeň. Západočeši si do středeční čtvrtfinálové odvety v Jihlavě přivezli jednobrankový náskok, na Vysočině ale prohráli 2:3. Plzeň nakonec postoupila zásluhou venkovních branek Stanislava Tecla a Jana Kovaříka, který se trefil z penalty. Příští týden se Viktoria v semifinále utká s Brnem. Svěřenci kouče Uhrina postoupili do semifinále poprvé od roku 2010, kdy pohár vyhráli.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Stanislav Tecl z Plzně a jihlavští hráči Ondřej Šourek a Adam Jánoš.

Článek
Fotogalerie

"Jsem rád, že jsme postoupili, i když ten výkon nebyl ideální. Postup je pro nás ale hrozně důležitý," řekl útočník Plzně Stanislav Tecl.

Plzeň nastoupila v téměř nejsilnější sestavě a dala tak najevo, že chce v poháru uspět. Klid jí měla dát už 15. minuta, kdy se mezi stopery prosmýkl Tecl a běžel sám na brankáře Hanuše, kterému přesným zakončením nedal šanci. Jenže to bylo ze strany Plzně na dlouho vše a Jihlava potvrzovala svou aktuálně velmi dobrou formu.

Už za dvě minuty mohl srovnat Kukol, ale trefil jen břevno. Ve 32. minutě pak Mešanovič přihrál Karlíkovi, který se z vápna trefil přesně k tyči, a za dalších pět minut už Jihlava vedla, když potrestala chybu brankáře Bolka.

Karlík poslal dlouhý pas za obranu, u míče byl první Bolek, ale hru nohama nezvládl, o míč ho obral Mešanovič a trefil se do prázdné branky. "To byla jasně moje chyba. Chtěl jsem dávat míč na Řezníka placírkou, ale už jsem si to nestihl zkontrolovat. Naštěstí kluci i za mě vybojovali postup, i když s odřenýma ušima," řekl Bolek.

Plzeň se probrala až po změně stran, kdy měl další šanci Tecl a v 50. minutě rozhodčí odpískal k nelibosti domácích hráčů a fanoušků pokutový kop pro Viktorii. Západočeši už v této sezóně pět penalt zahodili, tentokrát si ale míč vzal Kovařík a střelou po zemi propálil brankáře Hanuše, kterému míč prošel pod tělem. Pro Kovaříka to byl už čtvrtý gól ve čtyřech pohárových zápasech tohoto ročníku.

Doma jsme neprohráli, a to se počítá, těšilo Radu

Jihlava se dlouho nemohla dostat k dalšímu zdramatizování zápasu. To se povedlo až v poslední minutě, kdy Kolouškův přímý kop na zadní tyč skončil na noze Vepřeka a ten poslal Jihlavu znovu do vedení, jenže na postupový čtvrtý gól už domácí neměli čas.

"Samozřejmě nás mrzí, že jsme nepostoupili, protože jsme se chtěli pokusit přes Plzeň přejít. Na druhé straně jsme doma neprohráli, a to se počítá. Věděli jsme, jaký výsledek musíme uhrát, ale bohužel se to nepodařilo," řekl trenér Jihlavy Petr Rada.

Oba soupeři se znovu střetnou v neděli v ligovém utkání. Hrát se bude v Plzni.

Čtvrtfinále fotbalového Poháru České pošty - odveta:
Jihlava - Plzeň 3:2 (2:1)
Branky: 32. Karlík, 37. Mešanovič, 90. Vepřek - 15. Tecl, 50. Kovařík z pen. Rozhodčí: Jech - Urban, Dobrovolný. ŽK: Karlík, Mešanovič - Kolář, Hejda, Hořava, Limberský. Diváci: 3389. První zápas: 0:1, postoupila Plzeň.
Jihlava: Hanuš - Jánoš, Šourek, Krejčí (71. Kučera), Josl (77. Vepřek) - Kukol, Karlík, Koloušek, Kosak - Přeučil, Mešanovič (74. Harba). Trenér: Rada.
Plzeň: Bolek - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth (90. Končal) - Petržela (86. Ďuriš), Kolář, Kovařík - Tecl (59. Wágner). Trenér: Uhrin ml.

Reklama