Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Opava 0:2Přepište dějiny! Druholigová Opava vyřadila obhájce a je ve finále poháru

Praha

Senzační jízda fotbalistů druholigové Opavy MOL Cupem pokračuje! V dnešním semifinále porazili Mladou Boleslav 2:0 na její půdě a poprvé v historii postoupili do finále domácího poháru. Třetí celek druhé ligy při své pouti vyřadil čtyři týmy z nejvyšší soutěže - kromě Boleslavi také Slovácko, mistrovskou Plzeň a Brno. Ve finále (17. května v Praze) se Slezané střetnou se Zlínem, který v úterý porazil ligového lídra Slavii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Opavští fotbalisté slaví senzační postup do pohárového finále.

Článek
Fotogalerie

Zprvu to vítězství Opavy nevypadalo. Boleslavi vyšel úvod, v 8. minutě mohla jít do vedení.

Z levé strany odcentroval Fleišman, jenže zcela osamocený Nečas hlavičkoval z malého vápna nad.

V 14. minutě vnikl do pokutového území Chramosta, obehrál dva protihráče a vypálil na zadní tyč. Brankář Fendrich ale stihl míč vyrazit. Od té doby jako když utne, otěže převzala Opava, která do přestávky rozhodla zápas dvěma góly.

V 22. minutě přistrčil Kuzmanovič pod sebe Helebrandovi, jehož rána se s pomocí teče Jánoše zastavila až v síti. V 42. minutě se po Jursově nádherném pasu řítil sám na bránu Jurečka. Místo střely sice zasekl, z otočky následně trefil k tyči.

Domácí kouč Svědík nasadil od druhé půle hrdinu víkendu Mebrahta, který Středočechům hattrickem vystřelil ligovou výhru v Brně. Jenže spasitelem Středočechů se nestal, žádný obrat se nekonal. Slezané ofenzivním pojetím nedávali domácí obraně vydechnout, čímž otupovali jejich útočnou snahu.

V 53. minutě mohli favorita definitivně dostat do kolen, když Jurečka hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle. Vzápětí Zapalač z trestného kopu z hranice velkého vápna trefil jen zeď. Až potom se ke slovu dostala Boleslav, kdy se po přihrávce Matějovského položil do voleje Takács. Jenže ho namířil přesně do míst, kde stál brankář Fendrich.

Hosté tak s přehledem dokráčeli za postupem, za kterým je hnal napěchovaný sektor, vyhrazený jejím fanouškům.

Semifinále českého fotbalového poháru - MOL Cupu:
FK Mladá Boleslav - SFC Opava 0:2 (0:2)
Branky: 22. Helebrand, 42. Jurečka. Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Flimmel. ŽK: Keresteš - Jursa.
M. Boleslav: Vejmola - Jánoš, Da Silva, Stronati, Keresteš - Takács, Mareš (38. Matějovský) - Nečas (46. Mebrahtu), Magera, Fleišman - Chramosta (71. Přikryl). Trenér: Svědík.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Žídek, Helebrand - Schaffartzik - Jursa (80. Grussmann), Janetzký (88. Mozol), Zapalač (66. Radič) - Jurečka, Kuzmanovič. Trenér: Skuhravý

Reklama

Související témata: