Hlavní obsah

Opava odstřelila čtyři prvoligisty! Sníme dál svůj sen, rozplývá se trenér Skuhravý

Mladá Boleslav

Kabina hostů na stadiónu Mladé Boleslavi otřásala v základech. Aby také ne, když fotbalisté druholigové Opavy stanuli ve finále MOL Cupu. Pro slezský klub je to historická chvíle, o vítězství v domácím poháru budou hrát poprvé. O vstupenku do předkol Evropské ligy si to rozdají 17. května se Zlínem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Opavští fotbalisté slaví senzační postup do pohárového finále.

Článek

„Můžeme dál snít svůj sen o trofeji, je to fantazie. Být v něčem první je naše nejvyšší motivace," prohlásil kouč Opavy Roman Skuhravý. Jeho tým odstavil z cesty hned čtyři prvoligová mužstva (postupně Slovácko, Plzeň, Brno a Boleslav), stal se prvním finalistou z druhé nejvyšší soutěže od roku 2009.

„To není zase tak dlouho. Líp zní, že jsme teprve čtvrtým druholigovým mužstvem, kterému se něco takového podařilo," culil se autor úvodní trefy, obránce Matěj Helebrand. I druhou trefu stihli hosté v prvním poločase, krátce před pauzou se po brejku trefil útočník Václav Jurečka. A senzace byla na světě. Moravané se můžou stát úplně prvním klubem z druhé ligy, který stane na evropské scéně.

„Bylo by to nádherné. Náš cíl je ale jinde. Jednoznačně chceme postoupit do první ligy. Letos nám to asi nevyjde, ale tento cíl je v Opavě dlouhodobý. Právě tyto pohárové zápasy nám dávají zpětnou vazbu, abychom věděli, s jakými hráči můžeme do bojů o ligu jít," pověděl Skuhravý.

Jeho mladoboleslavský kolega Martin Svědík sice do druhé půle nasadil hrdinu víkendu Mebrahta, který Středočechům hattrickem vystřelil ligovou výhru v Brně. Jenže ani Australan favorizované Středočechy nespasil.

„Jsem zklamaný. Fotbal se hraje na góly, koncovku jsme nezvládli. Opava nám udělila lekci z produktivity," povzdechl si Svědík. „Prvních patnáct minut jsme Opavu do ničeho nepustili, naopak jsme si připravili tři gólovky. Jenže o tom to je. Pereme se s tím pořád," doplnil kapitán Lukáš Magera.

Do pohárové Evropy se Středočeši mohou kvalifikovat už jen z ligy, kde pět kol před koncem drží čtvrtou příčku. „Musíme máknout a uhrát si to. Není na co čekat," podotkl Magera.

Reklama