Hlavní obsah

Slavia trpěla jen poločas. Do Zlína pojede loupit

Praha

Chvíli se zdálo, že mistr by si mohl v poháru připsat velkou blamáž. Ale jenom chvíli. Fotbalisté pražské Slavie po prohraném poločase pak na druholigový Třinec vlétli a po jasné výhře 5:1 z 3. kola MOL Cupu postoupili. „Ve všech soutěžích, které hrajeme, chceme vítězit. Nerozděloval bych je,“ ujišťuje trenér Jaroslav Šilhavý. Sešívané teď čeká sobotní ligový duel ve Zlíně a příští týden druhý zápas skupiny Evropské ligy v daleké Astaně.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva hráči Slavie Halil Altintop, Tomáš Souček a Jan Sýkora se radují z gólu proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Otesánek v sešívaném dresu se valí dál. Třetí soutěžní zápas během týdne, třetí varianta sestavy, třetí výhra.

První poločas proti Třinci ale za moc nestál. „Trochu jsme ho prospali. Chyběl nám pohyb, invence, nasazení. Za profesorský přístup jsme byli potrestáni a dostali gól do šatny," uznává trenér Jaroslav Šilhavý na klubovém webu.

Ze druhé půle měl proto obavu, ale ne strach. Hráči si jeho důraznou promluvu během přestávky vzali k srdci a ve druhém poločase už se kvalita projevila.

Chvála pro Altintopa a Stocha

Slavii pomohl příchod Halila Altintopa a především Miroslava Stocha. „Hlavně díky němu jsme zápas otočili. Zlepšili jsme hru. A taky díky Halilovi. Chodil si pro míč a byl na něm silný. Odstartoval obrat první brankou. Byl platný, dokáže se orientovat na malém prostoru," chválí kouč letní posilu, která se zatím v Edenu výrazněji neprosadila.

Vrásky mu dělá jen odstoupení Mešanoviče a Hromady. „Muris půjde na vyšetření, ale nevypadá to dobře. Střídat musel kvůli zranění i Jakub, tak doufám, že se prognózy nepotvrdí," dodal trenér. S mužstvem už naopak trénuje portugalský záložník Danny.

Dalším cílem na mušce sešívaných jsou Ševci. Slavia v derby vyrovnala rekord Sparty, a pokud ve Zlíně prodlouží sérii bez porážky na 34 zápasů, bude ho mít už jen sama pro sebe.

„Nejedeme do Zlína prodloužit rekord, pro tři body. Důležité je postavení v tabulce, budeme hrát na vítězství. Chceme být aktivní, hrát dopředu a neohlížet se na soupeře. Zlín má silný mančaft, sbírají evropské zkušenosti. Ale my chceme vyhrát," ujišťuje Šilhavý.

Reklama