Hlavní obsah

Škody na mladoboleslavském stadiónu po finále poháru nejsou velké

Poškození mladoboleslavského stadiónu po finále fotbalového poháru mezi pražskou Slavií a Jabloncem není velké. Fanoušci minulou středu vytrhali pár sedaček, poničili sítě a způsobili škodu, která odhadem nepřesáhne několik desítek tisíc korun.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Finále MOL Cupu v Mladé Boleslavi. Ohňostroj v sektoru fanoušků Slavie.

Článek

"Není to nic hrozného. Asi 20 až 30 vytrhaných sedaček, nějaké roztrhané sítě. Konečnou částku ještě nemáme vyčíslenou," řekl ČTK mluvčí mladoboleslavského klubu Jiří Koros.

Fanoušci vedle vytrhaných sedaček na místě obvyklého sektoru hostů a poničených sítí používali zakázanou pyrotechniku, což je ovšem běžné téměř na každém utkání první ligy.

Nejdramatičtější chvíle finále, které vyhrála Slavia 3:1, nastaly po 70 minutách. Rozdivočelí slávisté kouřem z dýmovnic zahalili celý stadión a rozhodčí Miroslav Zelinka utkání téměř na pět minut přerušil.

Na plochu přišli policejní těžkooděnci, obstoupili obě tribuny a zbytek zápasu se odehrál za jejich asistence. Policejní mluvčí vysvětlila jejich nasazení informacemi o možném vtrhnutí diváků na hrací plochu.

Reklama

Související témata: