Hlavní obsah

Brankář Čech šokoval Ostrovy. Fanoušci mu teď říkají Schwarzenegger

Londýn

Gólman Petr Čech je opět hitem na Ostrovech. Sotva fanoušci rozdýchali, že by se v létě mohl vrátit z Arsenalu do Chelsea, už si tamní média našla nové téma. Novináři si všimli, jak na sobě bývalý český reprezentant během léta zamakal a jeho vyrýsované tělo budí pozornost. Dokonce mu teď někteří fandové říkají „Schwarzenegger" podle legendárního herce a hrdiny akčních filmů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Petr Čech při tréninku s dětmi na jeho fotbalové škole.

Článek

Dělá všechno možné, aby nového manažera Unaie Emeryho přesvědčil, že má být dál brankářskou jedničkou v Arsenalu. A fanoušci si toho všimli na první dobrou, jak během léta zapracoval na postavě. Vyrýsované tělo šestatřicetiletého brankáře praští do očí a na pozoru by se měl mít i Němec Bernd Leno, jenž do týmu Gunners přišel v létě jako velká posila. Jenže v boji o místo jedničky mu to Čech nehodlá ulehčit ani o píď.

A fanoušci to dokážou náležitě ocenit. „Chystá se bojovat s Lenem, tak se musel připravit," směje se jeden z příznivců na sociálních sítích. Další má i vysvětlení, jak se český gólman k takové postavě dopracoval. „Je to jednoduché. Musel být celé léto v posilovně," napsal na sociální sítě.

Tady se ale zjevně plete. Čech si během pauzy odskočil z Ostrovů domů do Čech, kde vedl například svoji brankářskou školu. To ale nic nemění na tom, že se vypracovaná postava gólmana fandům zamlouvá. „Vypadá lépe než Hulk," srovnávají Čecha s komiksovým svalnatcem.

Reklama

Související témata: