Hlavní obsah

Bitva o Hazarda vrcholí. O belgickou hvězdou se perou Real i Barcelona, Chelsea nabízí luxusní smlouvu

Londýn/Praha

Chtěl pryč. Po šesti letech plánoval, že je na čase opustit Chelsea a zamířit jinam. A nejlépe do Realu Madrid. Bitva o belgickou hvězdu však pokračuje. Do hry o jednu z největších superstar světového šampionátu se vložila i Barcelona. O svou ikonu však londýnský klub nehodlá přijít. Sedmadvacetiletého fotbalistu by měla na Stamford Bridge udržet řádně vylepšená smlouva.

Foto: Carl Recine, Reuters

Eden Hazard patří mezi největší opory Chelsea

Článek

„Možná přišel čas vyzkoušet po šesti nádherných letech v Chelsea něco jiného." Těmito slovy reagoval před letošním mistrovství Eden Hazard na dotaz, zda se chystá změnit klub. A zároveň potvrdil, že jeho vysněnou destinací je Santiago Bernabéu, kde působí Real Madrid.

Svou oporu však Chelsea rozhodně bez boje pustit nehodlá. Podle informací britských médií nabízí Hazardovi luxusní prodloužení stávající smlouvy s platem 300 tisíc liber týdně (asi 8,4 miliónu korun).

O ofenzivní hvězdu belgické reprezentace však údajně stojí i další gigant z Pyrenejského ostrova - Barcelona. Na řadě teď jsou s případnými nabídkami oba španělské velkokluby.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Eden Hazard táhne další útočnou akci Chelsea

Andrew Yates

Hazard má s londýnským klubem smlouvu ještě na dva roky, právě velký zájem ze strany Realu i Barcelony však vyburcoval vedení Chelsea do akce, která má vyústit v další prodloužení stávajícího kontraktu.

Velkým problémem pro tým manažera Sarriho je však fakt, že Chelsea nebude hrát v letošním ročníku Ligu mistrů, do které se z pátého místa, na němž skončila v uplynulé sezóně, nekvalifikovala.

Foto: Toby Melville, Reuters

Eden Hazard děkuje fanouškům Chelsea

Toby Melville

Letošní ročník však Blues začali výborně. Po dvou zápasech mají plný počet šesti bodů. V úvodním kole zdolali Huddersfield (3:0), ve druhém pak Čechův Arsenal 3:2 a v tabulce jsou třetí.

Vedení klubu se bude v následujících týdnech snažit prodloužit kontrakt i s N´Golo Kantem. Francouzský fotbalista má na Stamford Bridge ještě tříletou smlouvu, i o něj je však velký zájem. Stejná situace panuje okolo Brazilce Williana.

Reklama

Související témata: