Hlavní obsah

Mourinho skončil v United. Klub mu musí vyplatit přes 600 milionů

Manchester
Aktualizováno

U fotbalistů Manchesteru United po dvou a půl letech skončil trenér José Mourinho. Vedení šestého celku anglické ligy portugalského kouče odvolalo. Klub však musí trenérovi vyplatit 22,5 milionu liber (téměř 645 milionů korun) za to, že postoupil s Pogbou a spol. do osmifinále Ligy mistrů.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

U fotbalistů Manchesteru United po dvou a půl letech skončil trenér José Mourinho.

Článek

Mourinhovi zlomily vaz špatné výsledky v Premier League. Slavný tým je se šestadvaceti body až na šestém místě. Naposledy o víkendu prohrál ve vysoce sledovaném utkání s Liverpoolem 1:3. Právě na vedoucí Reds ztrácí propastných 19 bodů. Klub pod vedením zkušeného kouče zažívá nejhorší sezonu za posledních 28 let.

„Děkujeme Josému za jeho práci v Manchesteru a přejeme mu hodně úspěchů v budoucnu," stojí v prohlášení klubu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

BREAKING NEWS: JOSE MOURINHO LEAVES MANCHESTER UNITED. #MUFC

Příspěvek sdílený Manchester United. (@utdinside),Pro 18, 2018 v 1:48 PST

Portugalský kouč během svého působení na Old Trafford vyhrál Ligový pohár, anglický Superpohár a v předloňské sezoně také Evropskou ligu. Dlouhodobě byl také kritizován za herní styl a spekulovalo se také o neshodách s Paulem Pogbou, který do klubu přišel za tři miliardy korun.

Před třemi lety, takřka na den přesně, Mourinho dostal výpověď v Chelsea, s níž tehdy obhajoval titul. Ve své bohaté trenérské kariéře nikdy nevydržel v jednom angažmá celé čtyři sezony po sobě. Před United a Chelsea vedl Real Madrid, Inter Milán nebo Porto, i s těmito kluby získal stejně jako s Chelsea ligové tituly.

Sestřih utkání 17. kola Premier League Liverpool - Manchester UnitedVideo: DIGI CZ, DIGI CZ

V prohlášení klubu také stojí, že Manchester v nejbližších dnech jmenuje nového prozatímního kouče, který bude na lavičce Rudých ďáblů do konce sezony. V mezičase představenstvo klubu provede důkladný proces hledání manažera na dlouhodobou spolupráci.

Podle britských médií by měl Mourinha nahradit někdo se silným poutem k Manchesteru. Spekuluje se o současném asistentovi Michaelu Carrickovi, jenž v dresu Rudých ďáblů strávil 12 let.

Mezi nejžhavějšími adepty, kteří by ale měli přijít na Old Trafford až po konci sezony, jsou Zinedine Zidane (bez angažmá) a Mauricio Pochettino (Tottenham).

Souhlasíte s odvoláním trenéra Mourinha z Manchesteru United?
ano
63,4 %
ne
7,9 %
je mi to jedno
28,7 %
Celkem hlasovalo 16148 čtenářů.

Reklama

Související témata: