Hlavní obsah

OZVĚNY PREMIER LEAGUE: Fanoušci Chelsea velebí Big Peta, kouč se vzteká

Londýn

Blues v londýnském derby na Emirates Stadium vybouchli. Fotbalisté Chelsea jen jednou vystřelili na branku Arsenalu a ve šlágru 23. kola Premier League prohráli 0:2. „Jsem extrémně rozzlobený,“ vzteká se Maurizio Sarri, italský kouč Chelsea. Fanoušci jeho týmu vzdali hold Petru Čechovi, který po sezoně ukončí kariéru.

Sestřih utkání 23. kola anglické Premier League Arsenal - ChelseaVideo: DIGI CZ , DIGI CZ

 
Článek

Big Pete právě před derby v předstihu oznámil konec kariéry. Petr Čech znovu usedl jen na lavičku Arsenalu, mohl však mít radost z reakce příznivců svého bývalého klubu. Fanoušci Chelsea roztáhli v hledišti velký děkovný transparent „Díky, Petře, legendo Chelsea".

Jakmile gólman Arsenalu avizoval ukončení aktivní kariéry, začala britská média spekulovat o jeho následném návratu na Stamford Bridge.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Fanoušci Chelsea děkují Petru Čechovi, legendě klubu.

Chelsea v derby každopádně pohořela. „Způsob naší prohry je pro mě naprosto neakceptovatelný. Zdá se mi, že je přímo nemožné namotivovat tuto skupinu hráčů," nebere si servítky trenér Maurizio Sarri.

Pátí Kanonýři ztrácejí na čtvrté Blues už jen tři body. „Hráčům chybí jakási mentální agresivita, což mají zakotvené ve svých povahách. Je opravdu náročné to změnit. Pokud nejsou schopni dosáhnout správného přístupu, možná si nezaslouží hrát na nejvyšší úrovni," zuří Ital.

A další zajímavé zápasy kola?

Liverpool – Crystal PalaceVideo: DIGI CZ, DIGI CZ

Vedoucí Liverpool porazil Crystal Palace 4:3. Egypťan Mohamed Salah přispěl k výhře dvěma góly a v anglické lize tak zaznamenal již 50 tref. Šestadvacetiletý kanonýr k dosažení mety potřeboval 72 utkání a v historických tabulkách soutěže se zařadil na 4. místo.

Rychleji dokázali nastřílet 50 branek v Premier League pouze Holanďan Ruud van Nistelrooy (68 zápasů) a Angličané Alan Shearer (66) a Andy Cole (65). Stejně jako Salahovi 72 duelů stačilo na 50 zásahů i Španělovi Fernandu Torresovi.

Huddersfield – Manchester CityVideo: DIGI CZ, DIGI CZ

Druhý Manchester City vyhrál na hřišti posledního Huddersfieldu 3:0. Po čtvrtém vítězství za sebou zaostávají obhájci titulu o čtyři body za Liverpoolem. Huddersfield po porážce angažoval na uvolněné místo trenéra Jana Siewerta, jenž dosud vedl rezervní tým Borussie Dortmund.

Fulham – TottenhamVideo: DIGI CZ, DIGI CZ

Třetí Tottenham zvítězil v londýnském derby na hřišti předposledního Fulhamu 2:1 gólem Harryho Winkse z 94. minuty. Kohouti potvrdili roli týmu s nejvíce venkovními výhrami v lize, už jich mají jedenáct.

ManU-BrightonVideo: DIGI CZ, DIGI CZ

Ole Gunnar Solskjaer vyhrál jako první v historii úvodních šest ligových zápasů ve funkci trenéra Manchesteru United. Při výhře 2:1 nad Brightonem otevřel skóre z penalty Paul Pogba, který osmou ligovou brankou vyrovnal svůj sezonní střelecký rekord. Druhý gól přidal Rashford, který oslavil 150. start v dresu Rudých ďáblů.

Wolves – LeicesterVideo: DIGI CZ, DIGI CZ

Wolverhampton vyhrál přestřelku proti Leicesteru a posunul se v tabulce před svého soupeře na osmé místo. K vítězství 4:3 přispěl hattrickem útočník Diogo Jota. Završil jej ve třetí minutě nastavení a stal se prvním hráčem Wolves od roku 1977, který dal v ligovém zápase tři góly.

Reklama

Související témata: