Hlavní obsah

Podavač míčů přibrzdil šanci hostů. Útočník mu musel míč doslova vyrvat z ruky

Londýn/Praha

Drzost nebo odvaha? Ve středečním utkání 24. kola Premier League si Tottenham poradil s Watfordem 2:1. Nečekaným hrdinou večera se stal mladý podavač míčů, který pár minut před koncem pozdržel slibně se rozvíjející akci hostů. Útočník Watfordu Isaac Success neudržel nervy na uzdě a podavači balon vyrazil z ruky, za což si vysloužil žlutou kartu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Troy Deeney z Watfordu se rozčiluje během utkání s Tottenhamem

Článek

Sporná situace se odehrála během nastavení. Watford se nadechoval k závěrečnému tlaku a měl házet autové vhazování. Success si běžel pro míč, ale podavač dělal, že ho vůbec nevidí. Nezbylo mu tedy nic jiného než míč chlapci vyrazit z ruky. Toho si ale všiml hlavní sudí a útočníkovi Watfordu udělil žlutou kartu za nesportovní chování.

Akce Watfordu tak byla přerušena a mladému podavači se dostalo bouřlivých ovací stadionu ve Wembley. Chlapec pak ještě významně pomrkával po lavičce domácích. Watfordu už se už vyrovnat nepodařilo.

Tottenham sice prohrával 0:1 gólem Cathcarta z prvního poločasu. V závěru druhé půle ale dokázal utkání otočit. Hotspur drží třetí pozici v tabulce za druhým Manchesterem City a prvním Liverpoolem, na čelo ztrácí 7 bodů.

Fanoušky Kohoutů teď ale trápí jiná skutečnost. Tottenham se stal historicky prvním celkem Premier League, který nepřivedl žádnou posilu během dvou po sobě jdoucích přestupových oknech. Nelichotivý historický zápis neunikl široké veřejnosti, která na adresu Londýnského klubu okamžitě vymyslela několik vtipných fotomontáží.

Reklama

Související témata: