Hlavní obsah

Chelsea - Manchester City 0:0, 3:4 na pen.Dramatickou bitvu rozhodly penalty. Triumf v Ligovém poháru slaví favorit

Praha

Fotbalisté Manchesteru City obhájili triumf v anglickém Ligovém poháru. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly ve finále porazili Chelsea po bezbrankovém duelu 4:3 na pokutové kopy. Rozhodující penaltu proměnil Raheem Sterling.

Foto: Carl Recine, Reuters

Dramatické finále rozhodly pokutové kopy

Článek
Fotogalerie

V závěru nastavení se o velký poprask postaral brankář Kepa Arrizabalaga, kterého vloni Chelsea koupila za rekordních 72 milionů liber, když odmítl uposlechnout kouče Maurizia Sarriho.

Španělský gólman, jehož trápily křeče, ignoroval výzvu ke střídání a zpochybnil trenérovu autoritu. Roztržka na lavičce londýnského klubu vyvolala pochybnosti o další budoucnosti italského kouče.

V prvním poločase se do vážnější šance nedostal ani jeden z týmů. Po změně stran překonali fotbalisté City brankáře Arrizabalagu, ale rozhodčí kvůli ofsajdu gól neuznal. Na straně Chelsea zahodil gólovou příležitost Kanté, který z malého vápna přestřelil.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Zklamaní fotbalisté Chelsea

Po 90 minutách se vítěz na stadionu Wembley nenašel a na řadu přišlo prodloužení. V tom mohl dvakrát skórovat ve skvělé formě hrající útočník Agüero, ale pokaždé jeho střelu zneškodnil skvělým zákrokem Arrizabalaga.

Penaltovou loterii začala Chelsea a hned první pokus neproměnil Jorginho. Na konci třetí série pak nedal Sané a stav byl vyrovnaný. Vzápětí ale napálil míč pouze do tyče Luiz a nabídnutou výhodu už fotbalisté City nepustili. Sérii zakončil v pátém rozstřelu úspěšným pokusem Sterling a zařídil tak oslavy pro svůj tým.

Fotbalisté Manchesteru City se z Ligového poháru radovali za posledních šest let hned čtyřikrát. V loňském roce porazili ve finále Arsenal 3:0. Chelsea tuto soutěž vyhrála před čtyřmi lety, kdy ve finále zdolala Tottenham 2:0.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Ve finálovém zápase Chelsea a Manchesteru United diváci v normální hrací době branku neviděli

Anglický fotbalový Ligový pohár - finále:
Chelsea - Manchester City 0:0, pen. 3:4.

Reklama

Související témata: