Hlavní obsah

Kopněte ho do kotníku! Legenda pobouřila veřejnost tvrzením, že Liverpool měl vyřadit Rashforda ze hry

Se složitou situací se musel vyrovnávat Manchester United během nedělního domácího utkání Premiere League proti Liverpoolu. Hned tři jeho hráči se zranili už v prvním poločase, a protože všichni museli být střídáni, až do konce zápasu se musel manažer Ole Gunnar Solskjaer třást o to, aby jeho jedenáctka dohrála zápas kompletní.

Sestřih utkání 27. kola Premier League Manchester United - LiverpoolVideo: DIGI CZ

 
Článek

Jako ve zlém snu. Už ve 21. minutě musel ze hřiště odejít Ander Herrera, o čtyři minuty později Juan Mata a těsně před koncem poločasu i Jesse Lingard. Možný počet střídání na celý zápas tak Solskjaer vyčerpal už v prvních 45 minutách a pokud by se něco stalo dalšímu z hráčů, neměl už šanci kohokoli kýmkoli nahradit.

Bolestí přitom viditelně trpěl i další hráč United, Marcus Rashford, kterého trápil kotník. Ten sice nakonec celý zápas dohrál, ovšem na hřišti se nejspíš opravdu necítil příliš komfortně, čehož si všiml i bývalý anglický útočník Michael Owen. Bývalý hráč obou klubů následně naznačil, že hráči Liverpoolu měli Rashforda úmyslně vyřadit ze hry.

"Řeknu vám, kdybych byl Jürgen Klopp v šatně o přestávce (...), řekl bych: 'Fajn, první hráč při první příležitosti půjde a kopne Rashforda do kotníku, na který v první půli kulhal," cituje slavného Angličana web Liverpoolecho.co.uk.

Na Owena se následně snesla vlna kritiky, zejména z řad fanoušků United, kteří se do něj pustili na sociálních sítích. Bývalý forvard si ale za svými slovy stojí.

"Nikdo nikomu neradil, aby bylo Rashfordovi způsobeno nějaké vážné zranění, ale s vyčerpanými třemi střídáními a pokud by jeho kotník na tom byl tak, že by nemohl pokračovat, by se o tom samozřejmě mluvilo v každé šatně v zemi," uvedl Owen na svém Twitteru.

Foto: Sport.cz

Michael Owen v dobách, kdy oblékal dres Manchesteru United.

Reklama