Hlavní obsah

Na Ostrovech velebí hvězdu Liverpoolu. Rekord Premier League mám já, hlásí se Čech

Londýn/Praha

Má se Petr Čech začít bát o svůj rekord? Anglická média vynášejí do nebes gólmana Liverpoolu Alissona, jeho sedmnáct čistých kont v jeho premiérové sezoně na Ostrovech budí respekt. Jenže bývalý český reprezentant během prvního roku v Anglii udržel nulu hned ve 24 případech. Když zpráva na twitteru Premier League upozornila, že gólman Reds je nejlepší od doby Pepeho Reiny ze sezony 2005/2006, rýpl si Čech na twitteru. „Znám jednoho kluka, co měl v první sezoně v Anglii 24 čistých kont," napsal.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech z Arsenalu

Článek

Rekordní zápis vytvořil Čech v barvách Chelsea v sezoně 2004/2005, momentálně v šestatřiceti je brankářskou dvojkou v Arsenalu. Už dopředu přitom vyhlásil, že po této sezoně ukončí profesionální kariéru.

To Alisson září v dresu Reds po příchodu z AS Řím. Už zmíněných sedmnáct čistých kont v ligové soutěži je skvělou vizitkou. Stejně úspěšný byl v liverpoolském dresu ve své první sezoně polský gólman Jerzy Dudek. A třeba legenda Manchesteru United Peter Schmeichel měl při premiéře v nejvyšší anglické soutěži ve statistikách osmnáct nul.

Alisson je o deset let mladší než Čech, do konce sezony čeká ještě Liverpool devět ligových utkání. Zatím Liverpool dostal v Premier League jen patnáct branek. Naposledy Reds inkasovali gól 4. února na hřišti West Hamu (1:1), od té doby udržel Kloppův tým v Premier League čtyři čistá konta v řadě.

Reklama

Související témata: