Hlavní obsah

Liverpool - Burnley 4:2Liverpool přestřílel Burnley, Vydra nahrál na gól

Liverpool
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu porazili v anglické lize doma Burnley 4:2 a na vedoucí Manchester City ztrácejí i po 30. kole jediný bod. Český útočník Matěj Vydra přišel na hřiště v 87. minutě a přihrál na druhý gól hostů.

Článek

Burnley se ujalo na Anfield překvapivého vedení v šesté minutě. Westwood zakroutil rohový kop směrem do branky a míč zapadl do sítě za Alissonova záda. Domácí brankář na míč nedosáhl i kvůli souboji s Tarkowskim, sudí Marriner ale posoudil střet jako čistý.

"Reds" odpověděli v 19. minutě, kdy Salah našel před brankou osamoceného Firmina. Brazilský útočník dal deset ligových branek i ve své čtvrté sezoně v Premier League. O deset minut později Salah vybojoval míč po chybné rozehrávce domácí obrany a Mané se technickou střelou trefil přesně k tyči.

V 67. minutě "namazal" brankář Heaton do úniku Salahovi a po jeho akci se podruhé v zápase prosadil Firmino. V nastaveném čase ještě našel Vydra ve vápně skórujícího Gudmundssona, vyrovnat už se ale Burnley nepodařilo, naopak se podruhé v utkání trefil Mané.

Liverpool získal ve 30 kolech 73 bodů a vyrovnal klubový rekord ze sezony 1987/88. Burnley zůstává po třetí porážce v řadě dva body nad sestupovými příčkami.

Blues spasil až v nastavení Hazard

Chelsea pouze remizovala na svém hřišti s Wolverhamptonem 1:1. Hosté skórovali ze své první střely mezi tři tyče, když si několikrát vyměnili míč Jota s Jiménezem, který i s pomocí teče obránce překonal v 56. minutě Arrizabalagu. Jiménez se trefil pošesté z posledních sedmi zápasů.

"Blues" navzdory velké střelecké převaze dlouho nemohli překonat obranu hostů v čele s brankářem Patríciem, nakonec se jim to povedlo až ve druhé minutě nastaveného času. Hazard si navedl míč do středu a umístěnou střelou k tyči zajistil svému týmu bod.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Liverpool - Burnley 4:2 (19. a 67. Firmino, 29. a 90.+3 Mané - 6. Westwood, 90.+1 Gudmundsson)
Chelsea - Wolverhampton 1:1 (90.+2 Hazard - 56. Jiménez)
Arsenal - Manchester United 2:0 (17. Xhaka, 69. Aubameyang z pen.).

Reklama

Související témata: