Hlavní obsah

Potvrzeno! Manchester United povede dál Nor Solskjaer

Manchester/Praha

Hotovo! Norský trenér Ole Gunnar Solskjaer získal místo na lavičce fotbalistů Manchesteru United nastálo. Vedení klubu s ním uzavřelo smlouvu na tři roky. Potvrdily se tak informace britských médií staré několik dní, které tvrdily, že vedení Rudých ďáblů je s prací současného manažera velmi spokojeno.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Manažer Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer zůstane na Old Trafford další tři roky.

Článek

Na Ostrovech to byla tutovka. Při pohledu na výsledky měli novináři jasno. A nejspíš nejen oni. Poté, co se s týmem rozloučil Portugalec Mourinho a nastoupil Solskjaer, zmizelo napětí na Old Trafford jako mávnutím kouzelného proutku. Hvězdy bez života se najednou praly o výsledek a vítězství na sebe nenechala dlouho čekat.

Manchester United se Solskjaerem v roli manažera vyhrál 14 z 19 odehraných zápasů. A to nejspíš přesvědčilo šéfy Rudých ďáblů, aby nabídli bývalému hráči Unied dlouhodobý kontrakt v klubu, konkrétně na tři roky. "Výsledky, které Ole po svém prosincovém příchodu přinesl, mluví samy za sebe. A nejen výkony a výsledky, Ole nabídl velké zkušenosti jako hráč i trenér ve spojení s odhodláním dát šanci mladým a pochopením pro kulturu klubu," uvedl výkonný místopředseda United Ed Woodward. "To vše pro nás znamená, že je Ole tím pravým, který povede Manchester United vpřed," dodal.

Nadšený z dlouhodobého angažmá je i Solskjaer. "Byla čest být hráčem Manchesteru United a stejné je to i z pozice trenéra. Posledních pár měsíců byla fantastická zkušenost a chci všem poděkovat za odvedenou práci," řekl někdejší útočník, jenž v letech 2008 až 2011 vedl jako kouč rezervní tým United. Teď prý získal práci svých snů.

"Jsem více než nadšený, že mám možnost vést klub na dlouhodobé bázi. Doufám, že přinese znovu úspěchy, které si naši úžasní fanoušci zaslouží," dodal Solskjaer. Manchester United je nyní na pátém místě tabulky a jeho hlavním úkolem bude polepšit si minimálně o jednu příčku (na Arsenal ztrácí dva body, na Tottenham tři). Čtvrtá pozice by totiž znamenala postup do Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: