Hlavní obsah

Čech představil novou brankářskou helmu. Na trávníku mu ale nejspíš nepomůže. Proč?

Londýn/Praha

Gólman Arsenalu Petr Čech ukázal svoji novou brankářskou helmu. Kdo by ale čekal opět černou klasiku, se kterou Čech chytá už řadu let, ten by se krutě zmýlil. Nová helma je velmi barevná a nachází se na ní hned několik důležitých odkazů na Čechovu bohatou kariéru. A ještě jedna drobnost. Nejde o fotbalovou helmu, ale o brankářskou hokejovou přilbu.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Petr Čech má novou helmu, na trávník si ji ale asi nevezme.

Článek

Čech, který letos ukončí svoji fotbalovou kariéru, se helmou pro hokejové brankáře pochlubil na svém Twitteru. Nádherný kousek mu vytvořil David Gunnarsson, známý umělec, který se profesionálně věnuje designu gólmanských hokejových modelů. A pro Petra Čecha si Švéd připravil skutečně speciální a charakteristický kousek.

Přilbě vévodí červená, modrá a bílá barva. Najít na ní lze hned dvě různé vlajky, a to českou a britskou, a také odkaz na oba londýnské kluby, ve kterých Petr Čech působil - na jedné straně helmy se nachází část znaku Chelsea, na druhé dělo charakteristické pro Arsenal.

Ale to není vše. Na model Gunnarsson umístil i další českou sportovní brankářskou legendu - portrét Dominika Haška, k němuž umělec připojil i pro hrdinu z Nagana tolik charakteristické číslo 39.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články