Hlavní obsah

Brighton - Cardiff 0:2Záchranářská bitva vyzněla lépe pro hosty, boj o udržení v Premier League se dramatizuje

Praha

Zápas maximální důležitosti proti sobě svedl v 31. kole Premier League Brighton a Cardiff. Domácí tým však podlehl 0:2, když o branky vítězů se postaral ve 22. minutě Nathaniel Mandez-Laing, výhru hostů pak potvrdil v 50. minutě Sean Morrison. Cardiffu patří po úterní výhře stále sestupové osmnácté místo, na první nesestupovou pozici, kterou drží právě Brighton, však ztrácí již jen dva body.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Cardiffu si připsali důležitou výhru

Článek

Důležitou bitvu o udržení v Premier League mezi sedmnáctým Brightonem a osmnáctým Cardiffem začali mnohem lépe hosté.

Ve dvaadvacáté minutě se parádně trefil hostující Nathaniel Mendez-Laing, který střelou ze sedmnácti metrů do levého horního roku překonal domácího Mathew Ryana.

A pro Brighton, kterému před úterním zápasem patřila první nesestupová příčka, bylo ještě hůře. Postaral se o to pět minut po přestávce hostujícího Sean Morrison, když prudkou hlavičkou po standardní situaci z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Ryana.

Domácí fotbalisté se již na odpověď nezmohli, prohráli již svůj čtvrtý zápas v řadě a na svého přemožitele mají náskok již jen dvou bodů. Svěřenci trenéra Chrise Hughtona během své série nezdarů neskórovali.

Hosté se naopak po třech zápasech bez bodu dočkali cenné výhry.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:
Brighton - Cardiff 0:2
Branky: 22. Mendez-Laing, 50. Morrison

Reklama

Související témata: